Vremenska prognoza

sreda, 21 mart 2018 16:15

Adžić: Situacija je pod kontrolom

Vodostaj rijeke Save u Gradišci u 14 h iznosio je 884 cm. Trenutno stanje je stabilno, poručuje načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Zoran Adžić.

Adžić: Situacija je pod kontrolom

Ohrabrujuće je što je u posljednjih šest sati nivo vode porastao za samo 2 cm.

„Imamo informaciju da u reonu Jasenovca Sava opada, što je vrlo dobro. Savski nasip je u potpunosti stabilan. Sve crpne stanice su u funkciji. Imamo kontrolu nad fekalnom kanalizacijom koja se neće vratiti u podrume kao što se dešavalo u prethodnim godinama“, naglasio je Adžić.

Zbog visokog nivoa podzemnih voda poplavljeno je nekoliko podrumskih prostorija u Gradišci. Adžić je naglasio da su pripadnici Civilne zaštite,  Vatrogasne jedinice, kao i radnici „Vodovoda“ na raspolaganju građanima i intervenišu po svakom pozivu.

Cjelokupnu situaciju na području opštine, posebno u poplavljenim područjima, načelnik ocjenjuje kao veoma ozbiljnu.

„Svjesni smo da je situacija ozbiljna i da će takva biti narednih 5, 6 dana kad Sava počne da se povlači. Postoji opasnost od mogućih klizišta ili odrona na nasipima. Uglavnom, mi smo spremni za intervenciju. Kada su u pitanju nebranjena područja, imamo 20-ak zaplavljenih kuća i manje od 10 poplavljenih. Civilna zaštita je na terenu. Poručujem građanima da ne treba da dižu paniku“, rekao je Adžić.

Načelnik opštine Gradiška zaključuje da nema razloga za uvođenje vanrednih mjera niti vanrednog stanja, jer nisu ugroženi ljudski životi i materijalna dobra.

Info+ kablovski kanal