Vremenska prognoza

utorak, 07 februar 2017 14:27

Aleksandra Mrakić na „Šantićevom festivalu djece pjesnika“

Sa „Pjesmom rijeci Savi“ Aleksandra Mrakić, učenica osmog razreda OŠ „Sveti Sava“ u Dubravama, predstavila se na četvrtom internacionalnom „Šantićevom festivalu djece pjesnika“, u Mostaru.

Aleksandra Mrakić na „Šantićevom festivalu djece pjesnika“

Festival se, u organizaciji SPiKD „Prosvjeta“ iz Mostara održava povodom godišnjice smrti istaknutog pjesnika Alekse Šantića. Na festivalu osim iz BiH učestvuju i školarci iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije. Od 1000 radova koji su pristigli na konkurs, Aleksandrina poezija uvršetna je među 15 najboljih.

„Dobila sam nagradu za najbolju ekološku pjesmu i presretna sam. Ipak, nagrada mi nije toliko bitna, bilo mi je lijepo družiti se sa vršnjacima iz drugih zemalja i posjetiti Mostar“, kaže Aleksandra.

Aleksandra poeziju piše od trećeg razreda. Prije dvije godine osvojila je prestižnu književnu nagradu „Zmijanjče“ na Kočićevom zboru na Zmijanju. Kaže da je do sada napisala više od 40 pjesama, a osim poezije rado piše i prozu.

„Volim da pišem na različite teme. Često mi se javi inspiracija za neku pjesmu ili priču“, priča ova učenica.

Aleksandra je odlična učenica, a u školi „Sveti Sava“ jako su ponosni na njen uspjeh.

„Aleksandra je na najbolji način predstavila našu školu na ovom festivalu. Ona je veoma dobra učenica, koja svoje radove redovno prijavljuje na razne konkurse“, ističe Rajna Soldat, direktor OŠ „Sveti Sava“ Dubrave.

Pored Aleksandre, i drugi učenici ove škole sa svojim radovima učestvuju na mnogim literarnim i likovnim konkursima, te se mogu pohvaliti brojnim nagradama i priznanjima, rekli su u ovoj ustanovi.

Info+ kablovski kanal