Vremenska prognoza

utorak, 16 maj 2017 21:00

Bogdanić posjetio gradišku Bolnicu

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić posjetio je gradišku Bolnicu i tom prilikom razgovarao sa vršiocem dužnosti direktora ove ustanove Mirkom Manojlovićem o stanju u ovoj Bolnici.

Bogdanić posjetio gradišku Bolnicu

On je rekao da žele da se obezbijedi kvalitetna usluga pacijentima i uravnoteže prihodi i rashodi Bolnice. „Mi smo razgovarali i o tome da se organizuju pregledi, liječenje koji se obavljaju u Srbiji,a da ta sredstva ostanu ovdje i shavtio sam da se to može. Govorili smo i o tome kako da se riješe i plate obaveze prema dobavljačima“ kaže Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.
Na sastanku koji je održan prilikom posjete bilo je riječi o aktuelnoj problematici te su izložena i određena rješenja kako da se poboljša način rada i smanje troškovi. Vršioc dužnosti direktora ove ustanove Mirko Manojlović rekao je da Gradiška Bolnica funkcioniše nesmetano. “Mi imamo određene probleme kao i druge ustanove. Nama su uvijek neophodna sredstva kako za svakodnevne troškove, lijekove i ostale tako i za održavanje kadrovske strukture. Želimo da nam sve što pružamo pacijentima bude u skladu sa svjetskim i evropskim trendovima” rekao je dr Mirko Manojlović, v.d. direktora Bolnice Gradiška.
Ovom prilikom je rečeno da će Opština Gradiška preuzeti dio dugovanja Bolnice za grijanje. „Ostaje još da vidimo šta može učiniti vezano za dugove prema Vodovodu i Gradskoj čistoći“ kaže Ognjen Žmirić, zamjenik načelnika opštine Gradiška.
Ministar Bogdanić je nakon sastanka zajedno sa vršiocem dužnosti direktora Bolnice Mirkom Manojlovićem obišao ovu zdravstvenu ustanovu.

Info+ kablovski kanal