Vremenska prognoza

četvrtak, 21 februar 2019 13:42

Brojni projekti KP “Vodovod” Gradiška

KP „Vodovod“ Gradiška završava projekat atuomatizacije i telemetrije cjelokupnog vodovodnog sistema.

Brojni projekti KP “Vodovod” Gradiška

Radovi su u toku i na izvorištu Žeravica i svim atributnim tačkama cjelokupnog vodovodnog sistema.
Direktor ovog preduzeća Sandro Zeničani kaže da ćemo do polovine aprila imati moderan sistem u vodosnabdijevanju, gdje će se sa jednog mjesta moći vršiti monitornig i upravljanje cjelokupnim sistemom.
„Drugi projekta koji se realizuje na vodoizvorištu Žeravica  radi se rehabilitacija svih tehničkih elemenata. Do sada je izvršena rehabilitacija građevinskog djela vodotornja , zamjenjeni su svi cjevovodi, izvršena je ugradnja bajpasa. Već smo u probnom radu distribucije vode direktno iz ekploatacionih bunara“ rekao je Sandro Zeničanin, direktor KP „Vodovod“ Gradiška.
 Uporedo sa svim tim aktivnostima radi se na detaljnom planiranju razvoja  voodvonog i kanalizacionog sistema na području opštine Gradiška. Vrše se detaljna mjerenja na vodovodnom sistemu kako bi se našao optimalan nivo razvoja na cjelokupnom prostoru opštine,  najviše u Lijevče polje, jer oko dvadeset naselja još nema gradsku vodu.
Ovo komunalno preduzeće u Gradišci vodom snabdjeva oko 46 000 stanovnika. Trenutna naplativost je između 87 i 90 posto na zajedničkom računu, što bi se prema riječima Sandra Zeničana u naredom periodu trebalo poboljšati.On je podsjetio da je došlo i do poskupljenja vode i odvodnje otpadnih voda. 
„Učinilo smo korekciju cijene u decembru prošle godine i povećanje je od 1,5 do 3 marke na mjesečnom nivou. Znamo da je loša ekonomska situacija tako da su određene kategorije subvencionisane i svi koji ne budu mogli plaćati biće subvencionisani od strane opštine“ kaže Sandro Zeničanin, direktor KP „Vodovod“ Gradiška
 Osnovni cilj preduzeća da se obezbjedi kontinuirano snabdijevanje vodom, te se kroz realizaciju projekata i osbosobljavanje radnike trude da uspostave sistem koji će biti održiv za buduće generacije.

Info+ kablovski kanal