Vremenska prognoza

petak, 05 maj 2017 12:33

Čista izletišta nakon prvomajskih praznika

Brojni Gradiščani, koji su prvomajske praznike proveli u prirodi, za sobom su ostavili uglavnom čista izletišta, kažu u KP „Gradska čistoća“ u Gradišci.

Čista izletišta nakon prvomajskih praznika

Ističu da, iz godine u godinu, svijest građana raste po pitanju odlaganja smeća i čuvanja životne sredine.

„Postavili smo kontejnere na izletišta, a ekolozi su djelili vrećice i rukavice izletnicima, kako bi imali gdje odlagati smeće. Problema nije bilo ni na području grada, tako da se može reći da su prvomajski praznici dobro protekli“, rekao je Željko Bilbija, v.d. direktora preduzeća.

Bilbija je podsjetio da je „Gradska čistoća“ tokom proteklog mjeseca realizovala veći dio akcije proljećnog uređenja grada, a brojne aktivnosti predstoje im i u narednom periodu.

„U toku su radovi na uređenju keja, većinu smo ofarbali, a počeli smo i sa postavljanjem klupa. Kiša nas malo ometa u radovima. Zasadili smo cvijeće u žardinjere na keju, a kasnije ćemo saditi druge vrste“, istakao je Bilbija.

U uređenju preostalih djelova grada, „Gradskoj čistoći“ narednih dana pomoći će učenici OŠ „Kozarska djeca“ , iz Kruškika, i OŠ „Sveti Sava“ , iz Dubrava. Na taj način biće završena ovogodišnja proljećna akcija uređenja grada, koja je produžena zbog praznika i loših vremenskih prilika.

Info+ kablovski kanal