Vremenska prognoza

ponedeljak, 27 mart 2017 09:23

Crvena jabuka razgalila publiku u Gradišci

Vrhunski muzičari predvođeni frontmenom Draženom Žerićem - Žerom, održali su koncert u gradiškom Kulturnom centru.

Crvena jabuka razgalila publiku u Gradišci

Publika je imala priliku da čuje neke od bezvremenskih hitova popularnog sarajevskog benda  Crvena jabuka, omiljenog među svim generacijama.

 – Lijepo je vidjeti i mlađe ljude koji mašu u prvom redu, koji se nisu ni rodili kad smo mi počeli svirati. A i generacije srednjih godina dolaze na koncert. Kad se počne nešto što se zove muzika, cilj je da ta pjesma ostane za sve generacije. Nismo se nikad bavili trendovima, radimo onako kako nam srce nalaže – kaže Dražen Žerić – Žera, frontmen Crvene jabuke.

Iza Crvene jabuke  je više od   tri decenije uspješnog postojanja  na samom vrhu muzičke scene regiona. Bilježe hiljade uspješno odsviranih koncerata na svim kontinentima. Prošle godine publiku su obradovali i novim albumom. U mnošvu hitova, teško je izabrati repertoar pred nastup, ali kako kažu vode se isključivo osjećanjima.

– Radiš po emociji, vidiš kako diše publika. Koncert se radi zbog publike a ne zbog sebe – kaže Žera. Frontmen Crvene jabuke, mlađim generacijama poručuje da su kvalitet i originalnost jedino što može trajati i dugo postojati. Dodaje, i to da nije zadovoljan današnjom muzičkom scenom.

– Danas može moja baba početi da pjeva i da svira. U moje doba te deset puta vrate dok ti ne izdaju prvu ploču. Bilo je jako teško doći do prvog koncerta, morali smo imati tri ploče sa najmanje 15-20 hitova. Moraš imati prirodne grudi, usne i znati svirati – priča kroz smijeh Žera.

Ističe, da popularnu pop rok grupu u narednom periodu očekuju nastupi po Evropi, Australji i Americi. Gradiškoj publici priređeno je nezaboravno veče uz najljepše ljubavne pjesme kao što su „Nekako s proljeća“, „Tamo gdje ljubav počinje“ i mnoge druge...

Info+ kablovski kanal