Vremenska prognoza

sreda, 28 jun 2017 13:14

Djeca iz vrtića u posjeti Narodnoj biblioteci u Gradišci

Djeca JPU “Lepa Radić” iz Gradiške  posjetila su Narodnu biblioteku, kako bi se upoznala sa radom ove ustanove.

Djeca iz vrtića u posjeti Narodnoj biblioteci u Gradišci

Nekoliko mališana najstarije vrtićke grupe, koja na jesen polaze u školu, učestvovali su u kreativnoj radionici a potom su im bibliotekari čitali bajke.  Rukovostvo gradiške biblioteke ističe, da se ovom posjetom koja je organizovana na Vidovdan,  želi  buduće prvake uvesti u svijet knjiga, te popularizovati naviku čitanja među najmlađim uzrastom. 

- Osnovni cilj je da djeca dolaze u biblioteku i da stvore naviku dolaska, s obzirom da se radi o predškolskoj grupi. Isto tako, želimo da djeca stvore naviku čitanja i da se upoznaju sa bibliotekom, koja će im svakako biti potrebna za buduće osnovno i srednje obrazovanje – kaže Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke u Gradišci.

Miljkovićeva je naglasila da je čitanje jedan od najvrijednijih poklona koje darujemo djeci, te da nikada nije prerano da se u dječiji svijet uvedu knjige. Ističe, da su ovom prilikom, mališani iz vrtića postali i članovi gradske biblioteke.

– Djeca su dobila članske karte kako bi u narednoj kalendarskoj godini, sa roditeljima, tetama i  učiteljima mogli na jesen dolaziti u biblioteku i pozajmljivati literaturu – kaže direktorica biblioteke.

Od aktivnosti u ovoj ustanovi,  Miljkovićeva je za naredni period najavila obilježavanje važnijih datuma kao i predstavljanje knjiga.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2942{/gallery}