Vremenska prognoza

utorak, 20 mart 2018 14:41

Djeca uče o bezbjednosti u saobraćaju

Pripadnici Policijske uprave Gradiške su u OŠ „Vasa Čubrilović“ u Gradišci, povodom obilježavanja Dana policije, održali edukativno predavanje na temu „Bezbjednost saobraćaja“.

Djeca uče o bezbjednosti u saobraćaju

U sklopu predavanja prikazan je i edukativni film u kome su prikazane situacije koje mogu dovesti do ugrožavanja djece u saobraćaju i saobraćajna pravila koja se moraju poštovati.U OŠ „Vasa Čubrilovć“ smatraju da su ovakva predavanja značajna, jer upotpunjuju ono što djeca uče na časovima.
Ovo je samo jedna od preventivnih aktivnosti koje policija sprovodi u cilju povećanja bezbjednosti saobraćaja, a dosadašnja praksa pokazala je da su ovakve akcije od izuzetnog značaja jer utiču na podizanje svijesti i vozača i najmlađih učesnika u saobraćaju o potrebi opreza na ulici. „Bilo je saobraćajnih nezgoda u kojoj je jedno dijete zadobilo teške tjelesne povrede,a dvoje lakše u 2017. godini.Ovo stanje možemo ocjeniti kao zadovoljavajuće, ali nama je cilj da nema saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju djeca odnosno u kojima se pojavlju sa tjelesnim povredema“ kaže Marko Panić,  zamjenik komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška.
Pored preventivnih pripadnici Policijske uprave Gradiška realizovaće i represivne aktivnosti. Upozorili su vozače da će kontrolu parkiranja i zaustavljanja vozila posebno vršiti u blizini pješačkih prelaza, kao i kontrolu brzine kretanja vozila u blizini škola.

Info+ kablovski kanal