Vremenska prognoza

sreda, 05 april 2017 20:59

Dječaku Daliboru Tubinu iz Laminaca kod Gradiške neophodno 10 000KM za operaciju

Sedmogodišnjem dječaku Daliboru Tubinu iz Laminaca kod Gradiške, neophodna je pomoć dobrih  ljudi kako bi otišao na operaciju.  Daliboru je sa deset mjeseci ustanovljena  cerebralna paraliza, epilepsija i mikrocefalija. 

Dječaku Daliboru Tubinu iz Laminaca kod Gradiške neophodno 10 000KM  za operaciju

– 4. maja 2011. godine Dalibor je dobio prvi epileptični napad  i tada je pod dijagnozom epilepsije. Išli smo u Beograd gdje je primio dvije inekcije, botulin toksin, a jedna je koštala 600KM. Moj brat  ima deformitet stopala. Poslije inekcija, on je počeo u jednoj mjeri da ispravlja stopala ali to još uvijek nije dovoljno kako bi stao na svoje noge – priča sestra Daliborova sestra Dragana.

Kako bi se poboljšalo Daliborovo stanje, neophodna je operacija u Specijalnoj hiruškoj bolnici u Ćupriji, u Srbiji, gdje bi  intervenciju uradili  ljekari sa Instituta za rehabilitologiju iz Rusije.  Do operacije koja je zakazana polovinom juna, neophodno je prikupiti  10 000KM. Kako Daliborovi roditelji,  nisu u mogućnosti finansirati ove troškove, predstavnici gradiskog Crvenog krsta u saradnji sa mjesnom zajednicom Brezik Laminci, KUD „Dukati“ , Udruženjem žena „Breza“ i sveštenikom Aleksandrom Savićem, pokrenuli su humanitarnu akciju za prikupljanjem neophodnih sredstava.

– Mi uvijek pomažemo ovakve akcije. Napominjem, da se nama obratio roditelj ovog djeteta. Radi se o čovjeku koji je preko 50 puta darovao krv. Akcija se odvija na način da svi koji su u nju uključeni imaju određene aktivnosti . Konkretno, Crveni krst Gradiška je u proteklih nekoliko dana obišao sve osnovne i srednje škole sa apelom prema zaposlenima i prema učenicima, da se odazovu akciji – kaže Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška .

– Odlučili smo da sredstva prikupimo raznim akcijama. Naši volonteri, članovi Savjeta mjesne zajednice obići će sve mještane u Lamincima i tražiti sredstva. KUD „Dukati“ će 29. aprila organizovati humanitarni koncert u kojem će učestvovati oko 11 kulturno – umjetničkih društava. Ulaznice će se prodavati u Brezik Lamincima, u Kulturnom centru i gdje god stignemo. Obratićemo se raznim političkim organizacijama, privrednim subjektima za pomoć da mali Dalibor prohoda – kaže Zoran Jokić, predsjednik mjesne zajednice Brezik Laminci.

Porodica Tubin, optimistična je po pitanju ishoda operacije. U nadi da će se zdravstveno stanje njihovog dječaka poboljšati, apeluju na sve ljude dobre volje, da u skladu sa mogućnostima, pomognu liječenje. U cilju prikupljanja neophodnih sredstava otvoren je i žiro račun, na koji se mogu izvršiti uplate.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2710{/gallery}