Vremenska prognoza

utorak, 04 jul 2017 15:34

„Dječiji plesni program“ na ljetnoj pozornici Kulturnog centra u Gradišci

U organizaciji Kulturnog centra i plesnog studia  „Dance step“ u Gradišci je organizovan „Dječiji plesni program“. 

„Dječiji plesni program“ na ljetnoj pozornici Kulturnog centra u Gradišci

Na ljetnoj pozornici, publici su se predstavili članovi plesne grupe, od najmlađeg do najstarijeg uzrasta.

– Predstavićemo se sa dvije koreografije, to su „Glavo luda“ i „Violeta“. Ja idem u plesnu školu već četiri godine, lijepo mi je i imam puno drugara.“- rekla je Teodora.

Vera Kalajdžić, trener i koreograf plesnog studija ističe da su se djeca predstavila novim koreografijama koje su naučli tokom godine. Napominje, da je plesni program za djecu, organizovan povodom završetka sezone.

– Ova godina za nas je bila veoma uspješna. Nama sezona počinje od septembra a završava u julu. Od tada imali smo mnogo nastupa i takmičenja. Imali smo i mnogo revijalnih nastupa po ostalim gradovima. Istakla bih nastup u Požegi u Hrvatskoj, gdje gostujemo već 4 godine na plesnom festivalu koji nije takmičarskog karaktera. Naše najbolje takmičenje bilo je prije dva mjeseca u Zagrebu, gdje smo se kvalifikovali za svjetsko prvenstvo u Rimu, koje će se održati u oktobru ove godine – rekla je Vera.  

Krajem septembra, mali plesači,  umjesto dosadašnjih plesnih programa, publiku će obradovati  i velikim koncertom.

– Htjeli smo da tim koncertom napravimo nešto malo drugačije u odnosu na naš dosadašnji rad. Nećemo mnogo mi da plešemo, nego smo planirali da pozovemo naše prijatelje i saradnike kako bi nam pokazali svoj rad – kaže Vera.

U programu za djecu, pored članova plesnog studija iz Gradiške, nastupili su i gosti iz Hrvatske, kao i članovi plesnog kluba „Ritam“ iz Srpca. Plesni studio „Dance step“ trenutno broji oko 80 članova, raspoređenih u sekcije plesne igraonice, džez baleta, te plesnog fitnesa.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2967{/gallery}