Vremenska prognoza

sreda, 22 februar 2017 13:43

Dom zdravlja u Gradišci dobio vrijednu donaciju

Donaciju, u vidu bolničkih kreveta i druge opreme, gradiški Dom zdravlja dobio je od humanitarne organizacije iz Švajcarske.

Dom zdravlja u Gradišci dobio vrijednu donaciju

U ovoj zdravstvenoj ustanovi ističu veliki značaj donacije, čija se vrijednost kreće oko 30 000 evra.

„Ovo je već druga donacija od humanitarne organizacije „Nemanjići“ iz Tićina, u Švajcarskoj. Bolnički kreveti su električni i pogodni su za najteže bolesnike. Pošto ova oprema nije odgovorajuća za Dom zdravlja, većinu smo proslijedili Bolnici. Dio opreme uručićemo i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, te Medicinskim tehničarima u Srednjoj stručnoj i tehničkoj školi, za obavljanje praktične nastave“, rekao je prim. dr Tihomir Mihajlović, v.d. direktora JZU „Dom zdravlja“  Gradiška.

U gradiškoj Bolnici, kojoj je proslijeđen dio donacije, kažu da će im nova oprema mnogo koristiti.

„Novi kreveti uvijek dobro dođu, a ovi će nam posebno koristiti za teže bolesnike, jer imaju elektronske podizače. Dušeci su takođe dobrodošli,  jer ih često moramo mijenjati iz higijenskih razloga“, kaže Radislava Jokić, glavna sestra u Bolnici Gradiška.

Prema informacijama gradiškog Doma zdravlja, od švajcarske organizacije u narednom periodu trebala bi stići još jedna donacija. Ovoga puta riječ je o sanitetskom vozilu, koji će koristiti Služba hitne pomoći.

Na značajnim donacijama i pomoći u unaprijeđenju zdravstvene zaštite u Gradišci, humanitarnoj organizaciji zahvalan je i načelnik opštine Zoran Adžić. Posebno je pohvalio angažovanost člana organizacije koji je rodom iz Gradiške.

„Zoran Švraka je jedan od rijetkih humanih ljudi koji već neko vrijeme, putem organizacije, nastoji da pomogne ovoj opštini. Ovom prilikom, pozivam i druge organizacije da zajedno pomognemo onima kojima je najpotrebnije“, rekao je Adžić.

Ovom prilikom, istaknuta je i dobra saradnja Doma zdravlja i lokalne uprave u Gradišci. S tim u vezi, v.d. direktora Doma zdravlja Tihomir Mihajlović uručio je načelniku Adžiću najstariju fotografiju medicinskog osoblja u Gradišci, koja potiče iz 1959. godine.

Info+ kablovski kanal