Vremenska prognoza

četvrtak, 09 mart 2017 13:02

Dva nova zanimanja u Tehničkoj školi Gradiška

U Tehničkoj školi u Gradišci u novoj školskoj godini planiran je upis dva nova zanimanja:tehničar CNC tehnologija i tehničar informacionih tehnologija.

Dva nova zanimanja u Tehničkoj školi Gradiška

Direktor škole Vlado Tomić rekao je da su to zanimanja za kojima postoji potreba na tržištu rada. „Tehničar informacionih tehnologija je zanimanje koje će imati dosta programiranja i informatike“ rekao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška. Tehničar CNC tehnologija u struci mašinstvo i obrada metala je potpuno novo zanimanje,a inicijator uvođenja ovog zanimanja bila je upravo Tehnička škola.Od zanimanja mašinskog tehničara razlikuje se u stručnim predmetima koji su zastupljeni u trećem i četvrtom razredu, što znači da su prva dva razreda potpuna ista.

U trećen stepenu za narednu školsku godinu planiran je upis tapetara i dekorater, jer postoji velika zainteresovanost. Zbog velike potrebe na tržištu rada biće upisano jedno odjeljenje varioca. Takođe će biti u jednom odjeljenju pola automehaničara, a pola obrađivača metala rezanjem, te jedno odjeljenja tehničara za obradu drveta i tehničara mehatronike. U Tehničkoj školi planiran je upis ukupno sedam odjeljenja po 24 učenika.

U gradiškoj Gimnaziji kažu da broj upisanih učenika zavisi od toga koliko će osnovaca završiti deveti razred.“Planiramo da upišemo pet razreda, tri opšteg smjera, jedan jezičkog i jedan informatičko matematičkog smjera“ rekla je Vesna Krunić, dirketor Gimnazije Gradiška.

„Gimnazija pruža dobru podlogu za dalje školovanje, pa tako svi oni koji misle da nakon srednje škole studiraju bilo koji fakultet trebali bi da u Gimnaziji započnu svoje srednjoškolsko obrazovanje“,poručuje direktor Vesna Krunić.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2627{/gallery}