Vremenska prognoza

utorak, 14 februar 2017 14:19

Edvard Ferguson u Gradišci

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić ragovarao je sa britanskim ambasadorom u BiH Edvardom Fergusonom o privlačenju investitora i stvaranju boljih uslova za poslovni ambijent, a u okviru projekta LIFE kojeg finansira Britanska ambasada.

Edvard Ferguson u Gradišci

Opština Gradiška i grupacija Svjetske banke rade na regulatornoj reformi administrativnih procedura u nadležnosti  opštine, povećavanju transparentnosti kreiranjem elektronskog internet registra u cilju povećavanja konkurentnosti putem snižavanja troškova i rizika poslovanja jednostavnijim procedurama u opštinskoj upravi. „Cilj je da se napravi ušteda u registraciji od 10 do 20 posto i da se vremenske procedure skrate za 30 posto što ubrzati i olakšati komunikacija građana sa lokalnom upravom“ rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Edvard Ferguson, britanski ambasador u Bosni i Hercegovini istakao je da je cilj ovog projekta da zadrži i privuče ne samo strane nego i lokalne investitore koji će doprinijeti opštem razvoju opštine. „Uspjeh ovog projekta zavisi od saradnje i partnerstva britanske strane kao finansijera IFC-a i grupacije Svjetske banke koji posjeduju tehničke sposobnosti i finansijska znanja i s druge strane načelnika i lokalne administracije“ dodao je Ferguson.

Nakon projekta čija će realizacija trajati oko godinu dana Gradiška će biti drugačije organizovana administrativna uprava sa jednostavnijim procedurama, gdje će na internet stranici opštine biti prezentovane procedure i obrasci koje očekuju građane i privrednike, rekao je načelnik Adžić.

Vrijednost ovog projekta iznosi 200 000 KM.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2573{/gallery}