Vremenska prognoza

petak, 01 decembar 2017 15:11

Firma „PMP Jelšingrad“ organizovala školu zavarivanja

U današnje vrijeme nedostaje kvalifikovanih varilaca, kažu u „Jelšingradu“. Stoga, garantuju zaposlenje u preduzeću svim kandidatima koji uspješno prođu obuku.

Firma „PMP Jelšingrad“ organizovala školu zavarivanja

Besplatna škola zavarivanja dio je projekta „Prilika Plus“, koji realizuje Mašinski fakultet iz Banjaluke, u saradnji sa lokalnim zajednicama i preduzećima. Stručnu obuku u firmi „PMP Jelšingrad“, u prvoj fazi, prošlo je šest kandidata.

„Zadovoljni smo brojem kandidata, obzirom da se radi o deficitarnom zanimanju. Obuku vrše naši inženjeri i tehnolozi zavarivanja. Na ovaj način dobijamo kvalitetnu radnu snagu koja će firmi obezbijediti bolje poslovanje, a sebi bolju budućnost“, naglasio je Branislav Banjac, generalni direktor firme „PMP Jelšingrad“ Gradiška.

Školu zavarivanja „PMP Jelšingrad“ ponovo će organizovati u toku januara. Prijaviti se mogu svi kandidati od 18 do 40 godina, nezavisno od stepena obrazovanja.

Obuka traje dva mjeseca. Sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela i odvija se u manjim grupama, kako bi bila što kvalitetnija, ističe Banjac. Na kraju obuke kandidati polažu završni ispit pred stručnom komisijom, koju sačinjavaju predstavnici preduzeća, lokalne zajednice i banjalučkog Mašinskog fakulteta.

„Osim Gradiške, projekat obuhvata Laktaše i Banjaluku, a ukupno će biti obučeno 68 radnika. Veoma je važno to što je konačno uspostavljen ovaj mehanizam, koji će preduzećima omogućiti dovoljan broj kvalifikovanih radnika, dok se u školama ne osposobe ovi kadrovi“, istakao je Žarko Milanović, predstavnik Mašinskog fakulteta Banjaluka.

Školu zavarivanja uspješno je završio Zoran Stojnić, iz Vrbaške, te je dobio posao u firmi„PMP Jelšingrad“.

„Vidio sam konkurs i prijavio se. Dobro sam prošao na obuci i primili su me u radni odnos“, kaže Stojnić.

Iz firme „PMP Jelšingrad“ u Gradišci poručuju da će, osim škole zavarivanja, u narednom periodu organizovati i obuku za CNC operatere na Mašinskom fakultetu, te obuku za bravare u Tehničkoj školi u Gradišci. Pozivaju sve zainteresovane kandidate da se prijave za neku od škola, besplatno se prekvalifikuju i obezbijede sebi zaposlenje u ovoj firmi.

Info+ kablovski kanal