Vremenska prognoza

petak, 01 jun 2018 14:42

Gimnazijalci pomažu socijalno ugroženima

Gradiški Gimnazijalci organizovali su humanitarnu akciju za pomoć višečlanoj porodici iz Laminaca, koja se nalazi u lošoj materijalnoj situaciji.

Gimnazijalci pomažu socijalno ugroženima

Naime, učenici prvog razreda Društveno-jezičkog smjera, sa razrednikom Tanjom Tadić, prikupili su hranu, odjeću, obuću i druge potrepštine. U saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta humanitarnu pomoć su dostavili porodici.

„Naša razrednica nam je predložila da pomognemo jednoj socijalno ugroženoj porodici tako što ćemo prikupiti određene namirnice. Crveni krst nas je uputio na porodicu iz Laminaca. Jako mi je drago što smo se svi uključili u akciju“, rekla je Mirna Kragulj, učenica I3 razreda Gimnazije Gradiška.

„Prikupili smo mnogo toga. Osjećam se dobro jer ćemo pomoći nekom. Nadam se da će i oni biti srećni, kao što smo mi dok pomažemo“, istakla je Marija Đumić, učenica I3 razreda Gimnazije Gradiška.

Na ovoj akciji mladi humanitarci iz Gimnazije neće stati. Kažu da im neće biti problem da i u buduće izdvoje dio džeparca za pomoć socijalno ugroženima iz Gradiške.

Info+ kablovski kanal