Vremenska prognoza

ponedeljak, 30 april 2018 14:16

Gimnazijalci uspješni na mnogim poljima

Učenici drugog razreda gradiške Gimnazije postigli su zapažene rezultate na nedavno održanim Republičkim i Regionalnim takmičenjima.

Gimnazijalci uspješni na mnogim poljima

Gimnazijalci su brlijirali iz nekoliko predmeta.

Učenik Vladan Cvjetković još jednom je potvrdio svoje znanje iz informatike. Osvojio je prvo mjesto na Republičkom takmičenju u Banjaluci.

„Konkurencija je bila jaka, ali uspio sam da osvojim prvo mjesto. Imao sam svih 100 bodova. Svaki dan vježbam zadatke i po četiri sata. Nije mi naporno jer to volim da radim. Sad se pripremam za Državno takmičenje, a ako ostvarim dobar plasman ići ću na Olimpijadu u Japan“, kaže Vladan.

Učenica Milica Sladaković  uspješna je iz matematike i fizike.

„Učestvovala sam na Republičkom takmičenju iz fizikeu Istočnom Sarajevu i tu sam osvojila četvrto mjesto. Prije toga sam bila prva na Regionalnim takmičenjima iz fizike i matematike“, rekla je Milica.

Milica kaže da su joj matematika i fizika omiljeni predmeti.

„Potreban je kontinuiran rad. Najviše učim pred takmičenja, a tokom školske godine idem na dodatnu nastavu iz ovih predmeta. Volim ove predmete i nije mi teško da posvetim vrijeme učenju“, ističe Milica.

U gradiškoj Gimnaziji veoma su ponosni na Vladana i Milicu, ali i na mnoge druge đake koji su talentovani u različitim oblastima.

„Svaki uspjeh naših učenika je uspjeh svih nas. Ove godine je 60 godina od obnovljenog rada Gimnazije. Učenici su proslavu uveličali na adekvatan način, postizanjem dobrih rezultata na proteklim takmičenjima“, naglasila je Vesna Krunić, direktor Gimnazije Gradiška.

Osim iz matematike i fizike, gradiški gimnazijalci su uspješni i iz istorije. Učenik Ognjen Krunić osvojio je drugo mjesto na Republičkom takmičenju iz ovog predmeta.

Zapažene rezultate imale su i odbojkašice koje su na Malim olimpijskim  igrama u Trebinju osvojile četvrto mjesto.

Gimnazijalci su talentovani i na polju umjetnosti. Radove koje stvaraju na likovnoj sekciji objavljuju u školskom časopisu, a njima često uljepšavaju i prostorije u školi.

Info+ kablovski kanal