Vremenska prognoza

utorak, 04 jul 2017 13:48

Građani Gradiške ubuduće će lakše moći pribaviti odobrenja iz oblasti urbanizma i građenja

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić zaključio je Sporazum o saradnji i načinu pružanja usluga sa predstavnicima pet preduzeća iz oblasti komunalne i druge infrastrukture sa područja opštine.

Građani Gradiške ubuduće će lakše moći pribaviti odobrenja iz oblasti urbanizma i građenja

Cilj sporazuma je da se pojednostave procedure pribavljanja saglasnosti u postupcima izdavanja odobrenja iz oblasti urbanizma i građenja.

„Na ovaj način omogućićemo građanima i privrednim subjektima da na jednom šalteru, u okviru lokalne uprave, dođu do izdavanja dokumenata koji se tiču lokacijskih uslova, građevinskih i upotrebnih dozvola. Postigli smo dogovor kako građani više ne bi morali obliziti šaltere i kancelarije da bi realizovali svoje potrebe“, istakao je Adžić.

Sporazum  o saradnji i načinu pružanja usluga potpisan je sa predstavnicima gradiških preduzeća :Vodovod, Toplana, Blic net, Mtel i Elektrodistribucija.

„Elektrodistribucija je i do sada sarađivala sa opštinom, a osnovna promjena će biti to što će građani i privrednici ubuduće potrebne dokumente dobijati u prostorijama Opštinske uprave, a ne kod nas u preduzeću“, rekao je Zoran Kuzmanović, rukovodilac RJ „Elektrodistribucija“ Gradiška.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić istakao je da će lokalna uprava u narednom periodu nastojati dodatno ojačati saradnju sa preduzećima iz oblasti komunalne i druge infrastrukture, kako bi građani i privredni subjekti mogli što jednostavnije i brže ostvarivati svoje zahtjeve i potrebe.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2963{/gallery}