Vremenska prognoza

četvrtak, 18 maj 2017 14:04

Gradiške osnovce oduševila muzička predstava

OMŠ „Branko Smiljanić“ iz Gradiške i ove godine priredila je muzičku predstavu za gradiške osnovce, nižih razreda.

Gradiške osnovce oduševila muzička predstava

Na ovaj način muzička škola nastoji da animira što veći broj djece da se upišu u ovu ustanovu i steknu osnovno muzičko obrazovanje. Muzičku predstavu pogledali su učenici gradskih škola „Vasa Čubrilović“ i „Danilo Borković“, kao i đaci OŠ „Kozarska djeca“, iz Kruškika.

„Predstavi prisustvuju đaci drugih i trećih razreda iz tri gradiške škole. Njima će se predstaviti učenici muzičke škole sa različitim instrumentima, koji se mogu učiti u našoj ustanovi. Tu su i mali i veliki hor, koji izvode dvije kompozicije“, istakla je Mirjam Marković, nastavnik solfeđa i dirigent hora u OMŠ „Branko Smiljanić“.

Tatjana Binjaž Batoz, profesor klavira i glumica kaže da djeca dobro reaguju na predstavu, te se mnogi od njih požele upisati u muzičku školu.

„Ovo je treća godina za redom da izvodimo muzičku predstavu. Glumimo suprug i ja, i svake godine smišljamo drugačiju radnju predstave, koja je zanimljiva djeci“, rekla je Tatjana Binjaž Batoz.

U OMŠ „Branko Smiljanić“, u Gradišci, djeca, po vlastitom izboru, mogu da nauče svirati: gitaru, violinu, klavir, violončelo, harmoniku ili flautu, kao i da se upišu na hor. U muzičku školu mogu se upisati mališani uzrasta 8 i 9 godina, dok se u muzičko zabavište upisuju mlađa djeca. Upis u gradišku muzičku školu počinje od juna.

Info+ kablovski kanal