Vremenska prognoza

sreda, 26 april 2017 14:23

Gradiški vatrogasci izveli javnu pokaznu vježbu pred brojnim građanima

U okviru javne vježbe pripadnici PVJ Gradiška pokazali su spremnost i obučenost za rad u različitim uslovima.

Gradiški vatrogasci izveli javnu pokaznu vježbu pred brojnim građanima

Kroz tri pokazne vježbe prezentovali su Gradiščanima kako djeluju vatrogasci i kakvu opremu koriste.

„U prvoj vježbi pokazaćemo kako vatrogasci intervenišu u slučaju saobraćajne nezgode, a u drugoj ćemo demonstrirati mogućnosti specijalnog vozila sa vatrogasnom platformom, koje ćemo nastojati da nabavimo u narednom periodu. Treća vježba podrazumijeva prezentaciju rada sa navalnim i pratećim vozilom“, pojasnio je Goran Stojaković, starješina PVJ Gradiška.

Načelnik opštine Zoran Adžić pozdravio je gradiške vatrogasce, te istakao da lokalna uprava, u saradnji sa Vatrogasnim savezom RS, već duži niz godina pomaže u nabavci opreme za PVJ, a tako će, kaže, nastaviti i u buduće.

„PVJ Gradiška posjeduje dobru opremu, a vatrogasci su kvalitetno obučeni. Postoji potreba za nabavkom vozila sa vatrogasnim ljestvama i platformom, kako bi gradiški vatrogasci mogli da intervenišu u svim slučajevima. Trudićemo se da, u saradnji sa Vatrogasnim savezom i Vladom RS, u naredne dvije godine obezbijedimo to vozilo“, naglasio je Adžić.

Prisustvujući pokaznoj vježbi pripadnika PVJ Gradiška, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović rekao je da Agencija, kroz svoje aktivnosti, posebnu pažnju poklanja saradnji sa svim subjekima iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. S obzirom da se, u slučajevima saobraćajnih nezgoda, vatrogasci najčešće prvi nađu na licu mjesta, jako je važna dobra obučenost i tehnička opremljenost vatrogasne jedinice, kako bi povrijeđena lica što prije bila zbrinuta, naglasio je Radović.

„Agencija u toku ove godine planira provesti obuku iz prve pomoći za profesionalne vatrogasce u RS. Jako je bitno da vatrogasci, koji dođu na mjesto nesreće, znaju pružiti prvu pomoć povrijeđenima, jer tako nekome mogu spasiti život“, napomenuo je Radović.

Osim brojnih građana, javnoj vatrogasnoj vježbi u Gradišci prisustvovali su i vatrogasci iz Srbije i Njemačke, te susjednih opština i gradova. Starješina PVJ Gradiška Goran Stojaković istakao je da je gradiška jedinica jedna od vodećih u RS, te da na ovaj način pokazuju svoju organizovanost i  razmjenjuju iskustva sa drugim kolegama vatrogascima.

Javna pokazna vježba PVJ Gradiška organizovana je u okviru obilježavanja Dana opštine.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2770{/gallery}