Vremenska prognoza

sreda, 20 jun 2018 12:28

Gradišku Muzičku školu napustilo 19 maturanata

Završnim koncertom ovogodišnji maturanati oprostili su se od Osnovne muzičke škole „Branko Smiljanić“ u Gradišci.

Gradišku Muzičku školu napustilo 19 maturanata

Njih 19-oro nastupilo je u Zavičajnom muzeju .

„Sviram violinu i na koncertu izvodim jednu od kompozicija koju sam naučila tokom školovanja. Žao mi je što završavamo školu. Ponijeću lijepe uspomene sa takmičenja, koncerata, itd“, kaže Karla Obradović, maturant.

„Išla sam na razna takmičenja, na posljednjima u Banjaluci i Bijeljini sam osvojila druga mjesta. Nastaviću svirati klavir i uzimaću privatne časove“, kazala je maturant Lea Šmitran.

„Pamtiću školu po dobrom druženju i nagradama sa takmičenja. Sviram klavir jer taj instrument najviše volim“, kaže Andrijana Kovačević, maturant.

„Bilo mi je jako lijepo, nastaviću svirati jer je muzika moj život i u muzici uživam. Inače, sviram harmoniku“, rekao je maturant Srđan Belenzada.

Završni koncert maturanata pažljivo su pratile njihove porodice, prijatelji, kao i nastavnici. Kažu da im svaki rastanak sa đacima teško pada. Za ovu generaciju imaju samo riječi hvale.

„Proveli su šest ili sedam godina u našoj školi i muzički se obrazovali na različitim instrumentima. Djeca su veoma uporna i odgovorna. Ja im želim puno uspjeha u školovanju i životu, i da ne zapostave instrumente, već da ih i dalje sviraju“, istakla je Marina Bavrlić, nastavnik gitare.

Direktor gradiške Muzičke škole Ivan Ristić istakao je da maturanti ove ustanove dalje nastavljaju sa dobrim muzičkim znanjem i kvalitetnom podlogom, ukoliko se i ubuduće planiraju baviti muzikom.

„Neki od njih će se opredijeliti za druga zanimanja, ali vjerujem da će im Muzička škola ostati u lijepom sjećanju. Učeći muziku oni izgrađuju jedan estetski odnos prema muzici i stiču osnovno obrazovanje. Ovo je jedna sjajna generacija. Nekoliko učenika je učestvovalo na mnogim takmičenjima i osvajalo nagrade, imamo i Republičkog pobjednika među njima“, naglasio je Ristić.

Po završetku koncerta nastavnici su maturantima OMŠ „Branko Smiljanić“ uručili diplome.

Info+ kablovski kanal