Vremenska prognoza

utorak, 26 jun 2018 08:20

“Gradska čistoća” vrši dezinfekciju kontejnera

Radnici gradiške „Gradske čistoće“ u toku noći krenuli su sa pranjem i dezinfekcijom kontejnera u gradskom području.

“Gradska čistoća” vrši dezinfekciju kontejnera

Riječ je o redovnoj aktivnosti koju preduzeće provodi u toku godine, kaže direktor Željko Bilbija. Radovi će trajati nekoliko noći.

„Prije ovoga smo kante za smeće odvezli u preduzeće i očistili, dezinfikovali i ofarbali. Sada radimo dezinfekciju kontejnera. Moramo raditi noću zbog saobraćaja.  Završavamo kada svane. Očekujem da ćemo za tri noći završiti sa gradskim područjem, a zatim ćemo krenuti po mjesnim zajednicama u kojima ima velikih kontejnera“, naveo je Bilbija.

Bilbija ističe da se prilikom čišćenja kontejnera može primjetiti da mnogi građani još uvijek ne razvrstavaju otpad na pravi način. Očekuje da će se to promjeniti kada u Gradišci budu postavljena reciklažna ostrva.

„Treba nam uskoro stići vozilo za odvoz komunalnog otpada, a zatim ćemo uraditi tri reciklažna ostrva. To će biti natkrivena površina sa kontejnerima koji će imati posebne otvore samo za određenu vrstu smeća. Postavićemo ih kod većih zgrada. Stanarima koji budu razvrstavali otpad mi ćemo zauzvrat kositi travu u dvorištu, saditi cvijeće, itd, tako da će njihove zgrade biti najuređenije u gradu“, naglasio je Željko Bilbija, direktor KP „Gradska čistoća“ Gradiška.

U KP „Gradska čistoća“ naglašavaju da je u toku javna nabavka vozila za odvoz otpada. Vozilo trebalo da stigne za oko mjesec dana. Takođe, preduzeće će uskoro nabaviti i poluprikolicu koja će služiti za brži transport otpada u Banjaluku.

Info+ kablovski kanal