Vremenska prognoza

sreda, 21 mart 2018 14:43

Hrana i voda za poplavljena domaćinstva u Gradišci

Ekipe Civilne zaštite i Opštinske organizacije Crvenog krsta Gradiška ovih dana obilaze domaćinstva u poplavljenim nebranjenim područjima Bistrici, Gašnici, Vrbaškoj.

Hrana i voda za poplavljena domaćinstva u Gradišci

Prema dosadašnjim informacijama potopljeno je više od 17 domaćinstava. „Pošto u selu nemamo prodavnice potreban nam je hljeb i još nešto hrane. Treba nam i čamac da bi mogli uzeti nešto hrane za stoku“ rekao je Miodrag Zvijerac, predsjednik MZ Gašnica.
Pripadnici Civilne zaštite i gradiškog Crvenog krsta četvrti dan pomažu poplavljenom stanovništvu. “Isporučujemo pitku vodu za stanovnike Gašnice, mlijeko i konzerviranu hranu. Obilazimo ovaj teren dva puta dnevno” kaže Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.
“Mi smo dovezli čamac, gorivo sve što je potrebno u ovakvim situacijama i pravimo spisak da možemo dostaviti stočnu hranu” rekao je Bojan Živković, iz Odsjeka civilne zaštite opštine Gradiška.
U gradiškom Odsjeku za civilnu zaštitu telefoni ne prestaju da zvone. Građani traže pomoć i informacije o trenutno stanju. Iz Civilne zaštite kažu da je vodostaj Save  jutros iznosio 883 centimetra. „Imali smo stagnaciju tokom noći. Međutim ove padavine nam ne idu u prilog. Prateći stanje uzvodno vidimo da je vodostaj u stagnaciji ili u opadanju“ kaže Slobodan Knežević, šef Odsjeka civilne zaštite opštine Gradiška.
Zbog izlijevanja rijeke Save saobraćaj je potpuno obustavljen u mjestu Gašnica na magistralnom putu Gradiška –Kozarska Dubica. Rijeka se izlila i na dijelu puta  u MZ Bistrica.

Info+ kablovski kanal