Vremenska prognoza

petak, 02 februar 2018 15:01

Hrvatski ambasador u BiH posjetio Gradišku

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić ugostio je ambasadora Republike Hrvatske u BiH Ivana Del Vekija sa kojim je razgovarao o sadašnoj i unapređenju buduće saradnje, posebno u oblasti privrede.

Hrvatski ambasador u BiH posjetio Gradišku

Rečeno je da je potrebno iskoristiti prednosti opštine Gradiška koja se nalazi na granici sa Evropskom unijom. Ambasador Del Vekio iskazao je razmijevanje za potrebe uprave opštine Gradiška i građana, te je zainteresovan da pomogne u povezivanju privrednih subjekata ove opštine i Republike Hrvatske. “Dogovorili smo se oko dvije stvari, napraviću analizu eventualnih saradnika iz Hrvatske kada je riječ o završnoj preradi  voća i povrća.Probaćemo da se pripremi prezentacija, za moje kolege ambasadore I ja se nadam da će se neki biti zainteresovan za saradnju” kaže Ivan Del Vekio, аmbаsаdorom Republike Hrvаtske u BiH.

“Zahvalio bi se ambasadoru na pomoći koju će pružiti prilikom otvaranja Projekta prekogranične saradnje BiH, Hrvtaske i Crne Gore kako bi se obezbijedila sredstva za privredni, infrastrukturni, zdravstveni i kulturno sportski razvoj na području opštine Gradiška” rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Rezultati ovog sastanka vjerujemo da će biti vrlo brzo i vidljivi istakao je načelnik Adžić. On je ovom prilikom ambasadora upoznao i o tome kakvo je stanje sa povratkom Hrvata u Gradišku.

Info+ kablovski kanal