Vremenska prognoza

četvrtak, 04 maj 2017 17:30

Humanitarno veče “Pusti politiku, budi human” održano u gradiškom Kulturnom centru

Učenici Tehničke škole u Gradišci organizovali su humanitarnu manifestaciju kako bi prikupili sredstva  i pružili mogućnost drugarima slabijeg materijalnog stanja da odu na matursku ekskurziju.

Humanitarno veče “Pusti politiku, budi human” održano u gradiškom Kulturnom centru

Humanitarnoj večeri u Kulturnom centru, prethodio je performans dolaska poznate tinejdžerske zvijezde, Justina Bibera,  u čijoj ulozi se našao učenik Nikola Pecija.  

– To je jedna specifična situacija koja se u našoj državi rijetko dešava. Htjeli smo da napravimo što interesantniji dan, što interesantnije veče za naše sugrađane. Mislim da ćemo zainteresovati građane da pogledaju ovaj prilog jer nije svakidašnji. Imali smo performans sa vozačem i momcima koji su glumili tjelohranitelje i mislim da će se to dopasti javnosti - kaže učenik Nikola Pecija.

Interesentan naziv manifestacije koji glasi „Pusti politiku, budi human“ ima posebno značenje, dodaje Nikola.

– Htjeli smo da damo udaran naziv humanitarne večeri, koji bi privukao građane da dođu i pogledaju šta se to dešava. Željeli smo da ih odvučemo od politike i privolimo da uživaju u talentima koje mladi ljudi posjeduju – kaže Nikola.  

Tokom kulturno –umjetničkog programa učenici su se predstavili  recitacijama, muzikom i pjesmom. Učešće su uzeli i članovi muzičke sekcije u Tehničkoj školi,  gradiško KUD „Kolovit“ ,  kao i Plesni klub „Ritam“ iz Srpca. Učenik Dragan Milivojša, publici se predstavio stan up-om  „Škola i ja“.

– Tehnička škola već duži niz godina organizuje priredbe a sav prihod ide u humanitarne svrhe. Mislim da ćemo uspjeti pokazati publici da puno rada i truda i ljubavi u ono što volimo, donosi rezultate – kaže učenik Dragan Milivojša. 

Podršku u osmišljavanju i realizaciji programa, učenicima je pružio profesor Esad Zahović.

– Ja sam učenicima dao punu moralnu podršku a i kroz tekstove u vidu recitala i stand up-a kao i onom muzičkom dijelu. Sam naziv manifestacije govori o tome da je mladim ljudima dosta politike i suviše je u našim domovim. Treba se napraviti balans između kulture i politike- kaže profesor Zahović.

Rukovodstvo Tehničke škole uputilo je dopis svim javnim ustanovama i privatnim partnerima,  te je na i taj način obezbijeđen dio sredstava za odlazak djece na ekskurziju.

– Na taj način je prikupljeno oko 900KM i očekujem da će do kraja završetka akcije taj iznos biti još veći. Od prihoda obezbjeđenih na ovaj način želimo da bar tri učenika imaju plaćenu ekskurziju. Prošle godine smo kroz aktivnosti koje je škola provela omogućili za tri učenika besplatnu ekskurziju– kaže direktor Tomić.

Srednjoškolci se nadaju da će uspjeti obezbijediti neophodna sredstva, kako bi svi polovinom septembra mogli otići na nezaboravno maturalno putovanje.  

Info+ kablovski kanal