Vremenska prognoza

ponedeljak, 26 mart 2018 20:22

I dalje poplavljena domaćinstva u Gašnici

Mještani Gašnice kod Gradiške iz vode ne izlaze već danima. Kažu voda se povlači, ali sporo. I dalje ima poplavljenih domaćinstava.

I dalje poplavljena domaćinstva u Gašnici

Iz nekoliko kuća voda se djelimično ili potpuno povukla, ali je to donijelo nove probleme. “Sad se vlaga pojavljuje, polako čistimo, sušimo ali ne možemo mnogo toga brzo uraditi” kaže Dragan Kukavica iz Gašnice.Pod vodom je još uvijek domaćinstvo Milana Golić koji se prije sedam dana morao iseliti iz svoje kuće.
Saobraćaj je i dalje zatvoren za putnička vozila u Gašnici,ali Boško Savić neumorno, već osam dana, prevozi putnike sa jednog  strane na drugu. “Za mala auto je problem, ali teretna vozila mogu proći” rekao je Boško Savić.
“Poplavljena domaćinstva u Gašnici redovno obilaze pripadnici Civilne zaštite i Crvenog krsta”, kaže predsjednik Mjesne zajednice Miodrag Zvijerac. Dodaje je da trenutno ima 5 poplavljenih i 15 zaplavljenih domaćinstava, te da se voda ovih dana povukla za 15-tak centimetara. “Voda se noću sporije povlači.Što se tiče poplavljenih domaćinstava treba će im aparati za isušivanje, te čišćenje bunara, dezinfekcija objekata i još mnogo toga” rekao je Zvijerac.
Kada se voda potpuno povuče, tek će tada moći vidjeti pravo stanje, ali mještani Gašnice poučenim iskustvom od ranije, već sada znaju da će šteta biti velika.

Info+ kablovski kanal