Vremenska prognoza

četvrtak, 03 maj 2018 15:05

I Gradiška dobija ulični šah

Na šahovskoj tabli u Gradišci uskoro će se moći odigrati prva partija.

I Gradiška dobija ulični šah

Radovi na izgradnji uličnog šaha u velikom dijelu su završeni. Iz gradiškog Udruženju penzionera kažu da im izgradnja šaha na otvorenom mnogo znači.
„Mi imamo sekciju šahista i oni su učestvovali na raznim takmičenjima u Republici Srpskoj. Ovo što je izgrađen šah je značajno, smatramo da će i pored penzionera ovdje igrati mladi ljudi“ rekao je Ostoja Popović, predsjednik Udruženja penzionera opštine Gradiška.
Na ideju da se počne sa izgradnjom šaha na otvorenom za gradiške penzioneri u lokalnoj upravi došli su još prošle godine.Opština je bila zadužena za pripremanje lokacijskih uslova i projektne dokumentacije.
„Lokacija koju smo izabrali, izabrali smo u razgovoru sa Udruženjem penzionera. Imaće prirodni hlad, a i u blizini je kancelarija Udruženja “ kaže Ognjen Žmirić, zamjenik načelnika opštine Gradiška.
U realizaciju projekta izgradnje šaha na otvorenom pored Opštine uključili su se i KP „Vodovod“ i Aktiv žena SNSD-a Gradiška. Komunalno preduzeće je finasiralo izgradnju šahovske podloge sa pratećom infrastrukturom, a Aktiva žena OO SNSD-a Gradiška je doniralo šahovske figure.
Zvanično otvaranje šaha na otvorenom u Gradišci biće u ponedjeljak, 7. maja u 12 časova.

Info+ kablovski kanal