Vremenska prognoza

utorak, 18 april 2017 13:50

I ove godine bogat program “Zdravofesta” u Gradišci

22. aprila u  Gradišci će se održati 10. Festival tradicionalne gastronomije i kulturne baštine opštine Gradiška i okruženja “Zdravofest 2017”. Tradicionalni festival  biće priređen  u gradskom parku na obali rijeke Save od 9 do 15 časova.

I ove godine bogat program “Zdravofesta” u Gradišci

Za razliku od prethodnih, ove godine  Zdravofest će trajati jedan dan, kažu organizatori i najavljuju bogat i raznovrstan program.

– Imamo gastro takmičenje lovaca i robolovaca i drugih organizovanih ekipa za takmičenje “zlatni kotlić”. Imamo i gastro izložbu Udruženja žena, izložbu ekoloških proizvoda kao što su med, domaća vina, sokovi, domaća rakija. Nećemo imati ocjenjivanje ove godine – poručio je  Veljko Jovanović, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Gradiška.

Tokom festivala planiran je i prigodan kulturno- umjetnički program u kojem će učešće uzeti izvorne, folklorne i plesne grupe. Biće otvorena i  likovna izložba u Zavičajnom muzeju, u planu je izložba cvijeća i cvjetnih aranžmana, kao i planinarski marš PSD Patrija. Vožnja kočijama i brodicama po rijeci Savi, kojoj se najviše vesele najmlađi gradiščani, neće izostati ni ove godine, a po završetku festivala planirana je dodijela nagrada i priznanja.

– Očekujemo oko 50 izlagača i 30 učesnika u takmičenjima lovaca i ribolovaca. To su ekipe koje se same organizuju, predstavnici firmi, privatnih organizacija, pekari, mesari, kulinari i ostali – kaže Jovanović i napominje  da na  „Zdravofestu“ očekuju brojne goste  iz Gradiške i opština iz okruženja.

Pozivaju se građani, ljubitelji dobre hrane, prirode i druženja, da posjete ovu manifestaciju  koja već godinama afirmiše gostoljubivost, kulturnu baštinu, zdravu hranu i tradicionalnu gastronomiju na ovom prostoru.

Deseti „Zdravofest 2017“ Turistička organizacija organizuje povodom  Dana opštine 24. aprila, a pod pokroviteljstvom Načelnika opštine.

Info+ kablovski kanal