Vremenska prognoza

petak, 28 april 2017 19:33

Inovatorima iz gradiškog Udruženja dvije medalje na INOST-u

Članovi Udruženja inovatora Gradiška su na nedavno održanoj „Međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva INOST 2017“ u Banja Luci ostvarili zapažen uspjeh.  

Inovatorima iz gradiškog Udruženja dvije medalje na INOST-u

Na konferenciji za novinare održanoj u Gradišci rečeno je da je zlatnu plaketu za projekat „Eko plant Z“ osvojio tim Miodraga Dabića iz Srpca, dok su Gradiščani Dragan Bunjevac i Milutin Ružić dobili srebrenu plaketu za projekat „Hidroelektrični prekidač bojlera HEPOB“.

Miodrag Dabić je rekao da je inovatni proizvod peletirano stajsko đubrivo Eko plant Z poboljšanih tehnoloških osobina namijenjeno poljoprivrednoj proizvodnji.Dragan Bunjevac kaže da njihov projekat rješava problem strujnog udara prilikom korištenja tople vode iz bojlera.

Na ovogodišnjoj Međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva predstavljeno je oko 330 radova i oko 600 izlagača iz RS, Federacije BiH  kao devet evropskih i azijskih zemalja.

Na konferenciji je rečeno da je Udruženje inovatora Gradiška ponosno na postignute rezultate članova, te su još jednom napomenuli da su se ova dva tima sa inovacijama plasirala za „Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju 2017. godine“.

Info+ kablovski kanal