Vremenska prognoza

ponedeljak, 09 oktobar 2017 13:22

Izgrađena kapela u Mašićima

U Mašićima, u zaseoku Gaj, na radost mještana, otvorena je novoizgrađena kapela. Ktitor kapele je Stevo Stojnić, privrednik iz ovog mjesta.

Izgrađena kapela u Mašićima

„Davno se rodila ideja da kod groblja napravimo zvonik ili kapelu. Krajem avgusta kupili smo zemljište i počeli gradnju. Temelj su gradili mještani, a ostalo građevinska firma Arting invest“, rekao je Stojnić.

Oko izgradnje kapele, u skladu sa mogućnostima, angažovali su se i mještani, kao i paroh mašićki Petar Jovanović.

„Narod se na ovom mjestu tradicionalno okuplja prvu nedjelju poslije Ilindana, kada se održava narodni zbor. Našu dugogodišnju želju za izgradnjom kapele podržao je Stevo Stojnić. Ovdje će se služiti molitve i opela za ispraćaj pokojnika“, istakao je Jovanović.

Ukupan projekat izgradnje i uređenja kapele koštaće oko 35 000 KM. U narednom periodu radiće se na vanjskom i unutrašnjem uređenju, biće izgrađen oltar, i postavljeno zvono. 

„Zvono će koštati oko 4000 KM i biće postavljeno prije Nove Godine“, rekao je Stevo Stojnić.

Prisustvujući skupu, načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić poručio je da će i lokalna uprava dati svoj doprinos, prije svega u infrastrukturnom opremanju prostora oko kapele.

„Planiramo da rekonstruišemo putnu komunikaciju koja povezuje ovaj zaseok sa okolnim selima. Pomoći ćemo i u eletro i vodosnabdijevanju ovog područja“, istakao je Adžić.

Mještani Mašića, na čelu sa privrednikom Stevom Stojnićem, nadaju se da će svi planirani radovi oko kapele biti završeni do avgusta naredne godine, te da će na praznik Svetog Ilije kapela u Gaju biti osveštana.

Info+ kablovski kanal