Vremenska prognoza

ponedeljak, 05 februar 2018 22:51

Joga sve popularnija u Gradišci

Joga je drevna indijska disciplina samorazvoja. Prednosti bavljenja jogom su višestruke.

Joga sve popularnija u Gradišci

Osim što povećava fleksibilnost tijela, joga smanjuje stres i pruža duhovni mir. Iako je stara više od 5000 godina, ovom discpilinom u današnje vrijeme bavi se veliki broj ljudi. Tako je joga sve popularnija i među Gradiščanima, priča diplomirani instruktor Slađana Brujić, koja već dvije godine vodi časove joge u ovoj opštini.

„Joga je sve prisutnija u Gradišci. Treninzi se odvijaju na dvije lokacije u našim joga centrima. Svakim danom imamo časove, tako da formiramo grupe kako kome odgovara. Joga utiče na poboljšanje fizičkog i psihičkog zdravlja ljudi. Vježbe koje mi radimo prilagođene su svima“, ističe Brujićeva.

O brojnim blagodatima joge za tijelo i um najbolje svjedoče oni koji ovu disciplnu praktikuju po nekoliko godina.

„Za dvije i po godine joga je promijenila na bolje moje mentalno i fizičko zdravlje, i svima bih preporučila ovaj vid aktivnosti“, kaže Gordana Lendić.

„Živim u Rogoljima i već dvije godine dolazim na jogu. Zadovoljna sam. Joga mi je pomogla, nemam više bolova u koljenima i kičmi, i ne moram piti lijekove. Takođe, psihički se bolje osjećam, naučila sam kako da pravilno dišem i da smanjim stres“, priča Ljilja Mitrović.

„Bavim se četiri godine jogom. Operisao sam koljeno i imao sam dosta problema, a joga mi je mnogo pomogla da se oporavim. Vježbe su malo teže za muškarce, jer ima dosta savijanja, ali sve se nauči“, naglašava Bojan Malić.

„Idem na jogu godinu dana. Poboljšalo mi se fizičko i psihičko zdravlje i veoma sa zadovoljna. Vježbaću i dalje“, ističe Nataša Latinović.

Joga je, kažu instruktori, namijenjena i ženama i muškarcima, mlađim i starijim generacijama, a dobra je i za trudnice.

„Ako se žena dobro osjeća i ljekar odobri, vježbe i tehnike disanja su jako dobre za trudnice, jer je pripremaju za porod“, kaže Slađana Brujić, instruktor joge.

Svi koji žele da vježbaju jogu kod instruktora Slađane Brujić mogu da se jave na broj telefona: 065/817-880, ili putem Facebook ili Instragram stranice: Yoga_gradiska. Treninzi se odvijaju dva ili tri puta sedmično, u jutarnjim i poslijepodnevnim časovima.

Svi zainteresovani moći će učestovati i na seminaru joge, koji će i ove godine u maju biti organizovan u Gradišci.

Info+ kablovski kanal