Vremenska prognoza

četvrtak, 19 april 2018 14:40

Jovo Jerković proslavio pola vijeka muzičke karijere

Gradiški muzičar Jovo Jerković obilježio je 50 godina muzičke karijere.

Jovo Jerković proslavio pola vijeka muzičke karijere

Ovim povodom održan je koncert u Kulturnom centru Gradiška pod nazivom u „U duši mi žica“. Brojni posjetioci su uživali u sevdalinkama, ljubavnim, narodnim  i mnogim drugim pjesmama. „Ovaj koncert mi je veoma bitan. Večeras ja treba da diplomiran da saberem koliko sam uspio i da li sam na pravom putu da svoju muzičku zrelost krunišem koncertom.  Drago mi je što sam okupio velike prijatelje sa kojima sam radio“ kaže Jovo Jerković.
Specijalni gost koncerta bio je bosanskohercegovački bend „Dubioza kolektiv“ sa kojima je Jerković prošle godine snimio pjesmu „Rijaliti“.
Na koncertu su nastupali i brojni drugi gosti među kojima su bili:Gradski tamburaški orkestar Banja Luka, tamburaši iz Gradiške i Srpca, muzičari Milenko Pavlović Miler, Ostoja Šmitran, bend Miroslava Vukovića. Gradiškoj publici predstavila se Jovina kćerka, Milana Durić.
Jovo Jerković svira 24 instrumenta, od duvačkih, preko žičanih, do instrumenata sa dirkama, zbog čega je postao poznat širom zemlje i regiona.U svojoj muzičkoj karijeri Jerković je imao oko 2500 svirki različitog  žanra  i preko 400 koncerata koji su uglavnom bili humanitarnog karaktera.
Ovim koncertom Jove Jerkovića obilježeno je i 15 godina postojanja Košarkaškog kluba invalida „Kozara“ Gradiška.

Info+ kablovski kanal