Vremenska prognoza

utorak, 07 mart 2017 19:15

Kako Rogatičanke proslavljaju Dan žena?

Međunarodni dan žena, 8. mart, dame u Rogatici obilježavaju uglavnom u kućnoj atmosferi, iščekujući poklone od svojih najbližih.

Kako Rogatičanke proslavljaju Dan žena?

Rogatičanke, koje su se ostvarile u ulozi majke, kažu da ih na ovaj dan najviše raduju čestitke i iznenađenja od strane njihovih mališana.

„Svako slavi u skladu sa mogućnostima. Ja ću biti kod kuće sa djecom.“, „Mnoge žene, kao i drugi građani ove opštine, nezadovoljni su zbog nemogućnosti pronalaska zaposlenja, a ako nema posla, nema ni novca za proslave“, „Izaći ću sa drugaricama. Nadam se poklonu od svojih ukućana“, pričaju Rogatičanke.

Originalne poklone za 8. mart pripremili su učenici petog razreda OŠ „Sveti Sava“ iz Rogatice. Prikupljenim sredstvima od prodaje planiraju platiti proljećni izlet u Trebinje.

„Organizovali smo prodajnu izložbu svojih rukotvorina, koje smo pripremali tokom školske godine. Prodaja dobro ide, kupuju i djeca i odrasli“, kaže učenica Danijela Čolić.

Povodom 8. marta, na ulicama Rogatice već nekoliko dana mogu se kupiti razne vrste cvijeća. Prodavci kažu je prodaja zadovoljavajuća.

„Ima mušterija, kupuju i mlađi i stariji. Zarada nije velika, ali zadovoljan sam“, kaže jedan od prodavaca.

Najprodavanije cvijeće, kao i prethodnih godina, su ruže i karanfili, kažu ulični prodavci u Rogatici. Cijene karanfila kreću se od 1 do 1, 5 marku, dok su ruže od 2 do 3 marke.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2622{/gallery}