Vremenska prognoza

petak, 13 oktobar 2017 13:28

Kroz projekat obuka za 39 nezaposlenih

Kroz projekat “Osposobljavanje nezaposlenih lica prema potrebama poslodavaca u sektoru metal” u okviru programa “Prilika pluis” u Gradišci će biti obezbijeđena obuka za 39 nezaposlenih za zanimanja u metaloprerađivačkoj industriji.

Kroz projekat obuka za 39 nezaposlenih

Ugovor o realizaciji tog projekta potpisali su predstavnici Gradske razvojne agencije (CIDEA),opštine Gradiška i firmi u kojima će po završetku obuke biti zaposleni ti radnici. Riječ je o firmama PMP Jelšingrad, Laguna šped poslovna jedinica Gom i Tikt manufaktura. “Mi ćemo imati osam radnika. Nama  bi bilo dobro da projekat traje više godina, jer bi imali potrebu za još radnika. U svakom slučaju je dobra prilika da radnici dođu kod nas sa nekim predznanjem” rekao je Krešimir Bodrožić, vlasnik firme “Tikt manufaktura”.
Ovaj projekat finansijski podržava i opština Gradiška. “Gradiška učestvuje sa 25 psoto sredstava što iznosi 16 750 KM, isto toliko izdvajaju i firme,a sve uz podršku Švajcarske Vlade, a u organizaciji Gradske razvojne agencije iz Banja Luke” kaže Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.
Osim Gradiške, u projektu učetvuju grad Banja Luka i opština Laktaši.Predviđeno je osposobljavanje 80 nezaposlenih lica prema potrebama poslodavaca. “Uglavnom se radi o jedanaest različitih profila u metalnoj industriji koji će se prekvalifikovat i od danas počinje zvanično implementacija. U praktičnom djelu nezaposlena lica koje su poslodovaci profilirali za kandidate obučavaće se šest mjeseci,a obuku će vršiti Mašinski fakultet i tehničke škole" rekao je Mario Milanović, direktor Razvojne agencije grada Banja Luka.
Ukupna vrijednost projekta 137 000 KM.

Info+ kablovski kanal