Vremenska prognoza

subota, 14 oktobar 2017 11:24

LED rasvjeta u dijelu Kozinaca

U dijelu MZ Kozinci, u ulici Dragutina Dimitrijevića Apisa, svečano je puštena u rad rasvjeta u dužini od oko 1 500 metara.

LED rasvjeta u dijelu Kozinaca

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić naglasio je da se budžetskim sredstvima, iz stavke kapitalnih investicija, željelo prije svega obezbijediti osvjetljenje u prigradskom naselju gdje ima mnogo učenika. „Ovog puta primijenili smo najnovija tehnološka rješenja koja u budućnosti želimo uspostaviti na području cijele opštine“, naglašava načelnik Adžić i pojašnjava da je,u okviru ovog pilot projekta, postavljena LED rasvjeta koja je kvalitetnija. Štedi električnu energiju i ima ekološki značaj.

Višegodišnja nastojanja mještana ovog dijela opštine urodila su plodom. Ističu zahvalnost lokalnoj upravi na razumijevanju i podršci da se unaprijede uslovi života u ovoj mjesnoj zajednici. Prije nekoliko dana i u susjednoj Gredi otvoren je glavni distributivni cjevovod čime je obezbijeđeno da pitka voda dođe u mnogo više domaćinstva. U lokalnoj upravi uvjeravaju da će u vrlo kratkom periodu pokušati obezbijediti izvore finansiranja iz evropskih fondova, kako bi moderna tehnološka rješenja, poput ovog u dijelu  Kozinaca, primijenili na cjelokupnu javnu rasvjetu. „Osim kvalitetnije rasvjete, imali bismo i mogućnost regulisanja intenziteta osvijetljenosti u različitim vremenskim periodima, što bi omogućilo značajne uštede u potrušnji električne energije, čak do 70 posto“, zaključuje načelnik opštine.

Info+ kablovski kanal