Vremenska prognoza

petak, 15 decembar 2017 14:52

Mali čitaoci u gradiškoj Biblioteci

Osim što su učenici, Lena i Kristian imaju još nešto zajedničko, a to je ljubav prema knjigama i čitanju.

Mali čitaoci u gradiškoj Biblioteci

Članovi su Narodne biblioteke Gradiška. Redovno posjećuju Dječije odjeljenje i posuđuju knjige. -Čitam bajke o princezama, Pinokija, Hajdi i ta knjiga mi je najdraža- ispričala je Lena. Kristian kaže da voli knjige o dinosaurusima i morskim životinjama. Ovi osnovci su veoma rano postali članovi gradiške Biblioteke. Za to su zaslužni njihovi roditelji. 
Narodna biblioteka ima bogat fond knjiga za djecu. Raspolaže sa 12 400 naslova namijenjenih djeci predškolskog i školskog uzrasta.
-Najtraženije su školske lektire. Inače, djeca imaju različita interesovanja i mi se trudimo da nabavimo različite knjige. Vrlo važno je da se djeci počinje čitati u ranom djetinjstvu. Važnu ulogu imaju roditelji, koji trebaju dovesti djecu u biblioteku. Čitanjem djeca bogate svoj rječnik, socijalizuju se na neki način i upoznaju svijet- rekla je Vanja Vidović Janjanin, bibliotekar u Dječijem odjeljenju Narodne biblioteke Gradiška.
U Dječijem odjeljenju Narodne biblioteke Gradiška trenutno je 430 članova, a iz godine u godinu, kažu, ovaj broj raste. Za predškolce i prvačiće članarina je besplatna.

Info+ kablovski kanal