Vremenska prognoza

četvrtak, 19 april 2018 13:59

Maturanti darovali krv

OO Crvenog krsta Gradiška, povodom Dana opštine, organizovala je dvodnevnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi za srednjoškolce.

Maturanti darovali krv

Prvog dana u Službi za transfuziju dragocjenu tečnost su darovali maturanti gradiške Gimnazije i Srednje stručne i tehničke škole.

„Prvi put dajem krv i smatram da naše malo nekom znači puno“, kaže učenik Gimnazije Bojan Dobrijević.

„Na današnjoj akciji je prijavljeno 60 učenika, i sutra ih očekujemo oko 40. Moto akcije je „Maturanti svome gradu daju krv po prvi put“. Prošle godine smo imali šest akcija za mlade i jedini smo koji se bave regurtovanjem mladih davalaca“, rekla je  Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.

U Službi za transfuziju krvi u Gradišci kažu da im je ova akcija dobro došla da dopune zalihe. Ističu da je većina srednjoškolaca dobrog zdravstvenog stanja, te su bez problema dali krv.

„Uvijek imamo manji broj anemičnih. Mladi bi trebali obraćati pažnju na ono što jedu i voditi računa o svom zdravlju. Važno je da unose što više željeza“, naglasila je prim. dr Marija Cvjetković, načelnik Službe za transfuziju krvi u Gradišci.

Drugog dana akcije krv će darovati učenici Tehničke škole iz Gradiške. Iz Crvenog krsta pozivaju i sve zainteresovane građane da učine najhumaniji gest i daruju dragocjenu tečnost.

Info+ kablovski kanal