Vremenska prognoza

subota, 31 mart 2018 14:22

Među velikanima na Primusu

U Visokoj školi „Primus“ u Gradišci svečano su otvorene galerija svjetskih velikana i zavičajna galerija zaslužnih Gradiščana pod simboličnim nazivom „Među velikanima na Primusu“.

Među velikanima na Primusu

U ovoj visokoškolskoj ustanovi izloženo je 150 portreta ličnosti, koje su na različite načine ostavile neizbirisiv trag u istoriji čovječanstva od antičke Grčke do danas. -Primjetili smo da mladi dovoljno ne znaju puno o našim velikanima, koji su nam omogućili ono što danas imamo. Zbog toga smo napravili galerije- rekao je Ranko Bakić, direktor Visoke škole „Primus“ Gradiška.


Ideja o stvaranju galerija na Primusu se rodila prije dvije godine. Portrete ličnosti među kojima su naučnici, filozofi, umjetnici, narodni heroji, političari, uradio je poznati gradiški slikar Rajko Popović.


Svoje mjesto u zavičajnoj galeriji našli su poznati Gradiščani, koji su se istakli u različitim oblastima. Na portretima posjetioci mogu vidjeti Lepu Radić, Vasu Vidovića, Veljka Čubrilovića i druge zaslužne i ugledne građane.


Na svečanom otvaranju u Primusu rečeno je da su vrata otvorena svima koji žele posjetiti galerije. Kažu na ovome neće stati. Galerije će popunjavati, posebno zavičajnu, kako se ne bi zaboravili oni koji su ostavili pečat i doprinijeli razvoju opštine Gradiška.

Info+ kablovski kanal