Vremenska prognoza

subota, 10 februar 2018 13:40

Miler sa gostima za Kozaru

Milenko Pavlović Miler iz Gradiške obilježio je 45 godina muzičke karijere.

Miler sa gostima za Kozaru

Ovim povodom u Kulturnom centru održan je koncert pod nazivom „Miler sa gostima za Kozaru“, a  prihod od prodatih ulaznica namijenjen je Fudbalskom klubu „Kozara“. Na koncertu, Miler je pokazao kako je tekla njegova muzička karijera, od prvog nastupa 1964. godine na dječijem festivalu u Okučanima do danas. -Od prvog nastupa kad sam imao sedam godina do današnjeg dana. Probaću kroz muziku pokazati sve žanrove, koje sam pjevao od roka, popa, starogradskih, narodnih pjesama- rekao je Pavlović.

Pored Milera, na koncertu su nastupili brojni gosti iz Gradiške, Republike Srpske i regiona. Uglavnom su to bili muzičari sa kojima je Pavlović sarađivao tokom karijere. Jedni od njih su banjalučka grupa „Balkan ekspres“. -45 godina aktivnog sviranja je za respekt. Rado smo se odazvali na ovaj jubilej- rekao je Momir Nikić iz grupe „Balkan ekspres“.

Sav prihod od ulaznica, koje su se prodavale po cijeni od 25 KM, otišao je na adresu Fudbalskog kluba „Kozara“. Zajedno sa Gradiščanima, Pavlović je na drugačiji način želio da pomogne razvoju gradiškog kluba. -Novac ćemo potrošiti za renoviranje svlačionica. Za petnaestak dana očekujemo da će biti završene- rekao je Ognjen Žmirić, član Upravnog odbora FK „Kozara“.

Pored „Balkan ekspresa“, na koncertu „Miler sa gostima za Kozaru“ nastupili su hor Osnovne škole „Danilo Borković“, pjevači Žarko Mamula, Jovo Jerković, Boriša Pavlović, Milenko Majkić i brojni drugi muzičari.

Info+ kablovski kanal