Vremenska prognoza

petak, 24 februar 2017 14:28

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Zlatan Klokić u posjeti Gradišci

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Zlatan Klokić posjetio je Gradišku gdje je sa rukovodstvom opštine razgovarao o realizaciji projekata iz resora ovog ministarstva.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Zlatan Klokić u posjeti Gradišci

–Jedna od tema je bio projekat postinvesticione podrške koji provodi Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u koji ćemo od ove godine uključiti i opštinu Gradiška. Do sada je u projekat bila uključena 21 jedinica lokalne samouprave – kaže ministar Klokić.

Za Gradišku koja graniči sa Evropskom unijom od velike su važnosti projekti prekogranične saradnje i privlačenje stranih investitora, naglasio je načelnik Zoran Adžić.

– Razgovarali smo o mogućnosti da se Agroindustrijska zona u Novoj Topoli komunalno i infrastrukturno opremi i dopuni sa određenim privrednim partnerima te da bude jedna prepoznatljiva zona ne samo ove regije nego i RS. Razgovarali smo sa ministrom i o tome da privučemo što više investitora – kaže Adžić.

Osim Agroindustrijske zone, ministru Klokiću predočeni su i potencijali privredne zone Liman, koja će biti izgrađena u zoni budućeg graničnog prelaza.

– Sve ćemo prezentovati potencijalnim investitorima koji su zainteresovani za opštinu Gradiška kao mjesto gdje je povoljno da se investira. Buduća zona Liman daje jednu veliku razvojnu šansu ne samo za Gradišku, nego i čitavu regiju Lijevča polja, ali i šire – dodaje Klokić.

Kada je u pitanju prekogranična saradnja, ministar Klokić je naglasio da će ministarstvo pružiti punu podršku u pisanju, praćenju i realizaciji ovih projekata. Obuka je do sada sprovedena u  Mrkonjić Gradu, nakon čega će se realizovati u Gradišci, Srpcu, Laktašima, Kozarskoj Dubici, Prnjavoru i Derventi.

Info+ kablovski kanal