Vremenska prognoza

sreda, 14 jun 2017 16:12

Muzička škola priredila godišnji koncert u Gradišci

U Kulturnom centru u Gradišci održan je godišnji koncert učenika OMŠ „Branko Smiljanić“.

Muzička škola priredila godišnji koncert u Gradišci

Ovaj događaj važan je za svaku muzičku školu i predstavlja krunu rada u jednoj školskoj godini, rekao je Ivan Ristić, direktor muzičke škole, napominjujući da je školsku 2016/2017. godinu obilježio veliki broj internih časova kao i nastupa učenika na Svečanim akdemijama i  kulturnim manifestacijama.

– Učenici su nastupali na brojnim akademijama, promocijama i izložbama. U ovoj godini učestvovali su  na deset međunarodnih takmičenja. Takmičenje Primavera u Bijeljini, zatim Mehfest u Beogradu, medjunarodno takmičenje harmonikaša u Ugljeviku, klaviristi su nastupali na medjunarodnom takmičenju u Bijeljini, zatim smo išli i na festival Gudačo u Sremskoj Mitrovici te na medjunarodne susrete violinista u Sremskim Karlovcima. Učenici su ukupno osvojili 34 nagrade, 9 prvih, 16 drugih i 9 trećih. Ovo je jedna uspješna godina iza nas– kaže Ivan Ristić, direktor OMŠ „Branko Smiljanić“ Gradiška.

Na koncertu su se predstavili učenici svih odsjeka, gitara, violina, klavir, harmonika i flauta te prvi put i učenici sa odsjeka violončelo, kao i hor mlađeg i starijeg uzrasta. Publika je uživala u repertoaru klasičnih i savremenih kompozicija. Talentovani učenici izrazili su zadovoljstvo postignutim uspjehom tokom godine.

–Na regionalnom takmičenju osvojila sam prvo mjesto i na republičkom takmičenju u Banjaluci takođe sam osvojila prvu nagradu. Ova godina za mene je bila jako uspješna – kaže Nikolina Belenzada, koja svira klavir.

Predstavnici gradiške muzičke škole ističu da je za dobar rezultat i vrijedne nagrade presudan kontinuitet u radu, dobro osmišljavanje programa kao i timski rad profesora i učenika.

–Zahvaljujući entuzijazmu profesora koji su održali veliki broj dodatnih časova, uspjeh je bio zagarantovan. Naravno, zasluge pripadaju i učenicima koji su bili marljivi tokom školske godine a u svemu jako je bitna i podrška roditelja za sve naše aktivnosti – kaže direktor muzičke škole.

Ristić ističe da je u toku ove školske godine OMŠ “Branko Smiljanić“ zajedno sa školom „Savo Balaban“ prvi put organizovala i takmičenje na kojem su nastupila 54 učenika iz Gradiške, Banjaluke, Prijedora i Prnjavora. Napominje, da je godišnji koncert bitan događaj za lokalnu zajednicu u smislu razvoja muzičke kulture ali i afirmaciju mladih umjetnika kroz koncertnu djelatnost.

OMŠ „Branko Smiljanić“ pohađa preko 200 učenika, uključujući i područno odjeljenje u Kozarskoj Dubici.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2899{/gallery}