Vremenska prognoza

petak, 14 jul 2017 14:02

Na ljetovanje u Crnu Goru putuje 61 dijete iz Gradiške

Na ljetovanje u Bečiće ove godine otputovaće 61 dijete iz Gradiške u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske", koji realizuje republički Javni fond za dječiju zaštitu.

Na ljetovanje u Crnu Goru putuje 61 dijete iz Gradiške

To su djeca iz raznih kategorija koja odlaze na preporuku Centra za socijalni rad, Udruženja roditelja sa četvoro i više djece, Boračke organizacije, Udruženja ratnih vojnih invalida i Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno ravijenim licima opštine Gradiška. “Ove godine imali smo u prvoj smjeni projekta šestoro djece, zatim sada će ići 46 djece iz različitih kategorija, te će biti i djeca sa smetnjama u razvoju kao i posebno talentovana djeca” rekla je Dijana Lajić, referent dječije zaštite Centra za socijalni rad Gradiška.
Ovim projektom kojeg podržava i lokalna zajednica, a u potpunosti finansira Javni fond za dječiju zaštitu RS do sada je iz Gradiške obuhvaćeno preko 450 djece.Projekat se u RS provodi već 15 godina i obuhvata djecu starosti od 6 do 15 godina, izuzev djece sa smetnjama u razvoju koja do 17 godina imaju pravo učešća.
Cilj projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske",  je zadovoljavanje razvojnih potreba djece, kroz socijalizaciju, razvijanje osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi, međuregionalno druženje i osamostaljivanje djece.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2987{/gallery}