Vremenska prognoza

utorak, 21 mart 2017 08:57

Načelnik Gradiške ugostio najeminentnije pjesnike

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić organizovao je prijem za najpoznatije srpske pjesnike, učesnike festivala poezije „Vitezovo proleće“, koji se održava u Kulturnom centru Gradiška.

Načelnik Gradiške ugostio najeminentnije pjesnike

Prijemu su, pored direktora Kulturnog centra Željka Blagojevića i direktora festivala Marka Šukala, prisustvovali: Bora Đorđević, Rade Đergović, Blagoje Baković, Milica Bakrač, Sanja Radojković i drugi istaknuti pjesnici.

 „Oduševljena sam gostoprimstvom kod načelnika opštine, a i uopšteno atmosferom u Gradišci. Veliko mi je zadovoljstvo nastupati ovdje“, rekla je pjesnikinja Sanja Radojković.

Nakon prošlogodišnjeg nastupa u Gradišci, podstaknuta pozitivnim iskustvom i dobrom atmosferom, Radojkovićeva je napisala pjesmu posvećenu gradu na Savi.

„Pjesma je posvećena svim Gradiščanima, a naslovila sam je na direktora ovog festivala Marka Šukala. Naziv pjesme je „Svoja među svojima“ „ istakla je Radojkovićeva.

Opština Gradiška podržala je odražavanje festivala poezije „Vitezovo proleće“. Načelnik Zoran Adžić izrazio je zadovoljstvo druženjem sa najeminentinijim pjesnicima iz RS, Srbije i Crne Gore.

„Želja nam je da ovaj festival postane tradicija u Gradišci, i da bude još veći i obimniji. Cilj nam je da opština postane regionalni kulturni centar“, naglasio je Adžić.

„Vitezovo proleće“ je festival poezije pripremljen po uzoru na beogradski, koji se održava svakog maja u Sava centru, u organizaciji „Viteza“ , časopisa za djecu i omladinu. Kulturni centar Gradiška po drugi put organizovao je dvodnevni festival, povodom Svjetskog dana poezije i prvog dana proljeća.

Info+ kablovski kanal