Vremenska prognoza

ponedeljak, 04 decembar 2017 17:30

Nagrađeni najaktivniji volonteri u Gradišci

Opštinska organizacija Crvenog krsta Gradiška i Lokalni volonterski servis koji djeluje pri Udruženju „Most“ obilježili su 5. decembar Međunarodni dan volontera.

Nagrađeni najaktivniji volonteri u Gradišci

Tom prilikom prisutnima su u Kulturnom centru predstavili rad volontera, te su nagradili najaktivnije volontere. Među njima se u ovoj godini izdvojio volonter Lokalnog volonterskog servisa „Most“ Oleg Rudić kome je pripala titula volontera godine opštine Gradiška. „Ove godine sam najviše sati skupio volontirajući u Dnevnom centru „Gnijezdo“ali sam takođe učestvovao u nekim drugim akcijama. Počeo sam da volontiram prošle godine u avgustu i do tada svaki dan volontiram po četiri sata“ rekao je Oleg Rudić, volonter godine opštine Gradiška.
Gradiški Crveni krst je pored 17 mladih volontera zahvalnicu uručio i sedamdesetosmogodišnjem  Dragoljubu Mihaljčiću iz Srednje Jurkovice koji se već dugo bavi humanim radom.Pravi volonteri su ozbiljni, odani ljudi  i uvijek na nivou zadatka koji im se povjeri, kažu iz gradiškog Crvenog krsta. „Okupljamo veći broj volontera kako iz škola tako i iz mjesnih zajednica“ kaže Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.
U Udruženje „Most“ ima oko 400 volontera. U 2017. godini na području opštine Gradiška svojim radom izdvojilo se njih 20 koji su ovom prilikom nagrađeni. „U toku ove godine ostvareno je oko 16 hiljada volonterskih sati. U ovoj godini smo radili sa stranim volonterima,imali smo čitav niz aktivnosti od ekoloških, socijalnih, edukativnih i tako dalje“ rekla je Dajana Šukalo, izvršni direktor Udruženja „Most“ Gradiška.
Međunarodni dan volontera, 5. decembar, obelježava se u svijetu kao podsjećanje na dan kada je 1970. godine stvoren Program Ujedinjenih nacija za volontere. Cilj je podstaći što veći broj ljudi da ponude svoje volonterske usluge.

Info+ kablovski kanal