Vremenska prognoza

sreda, 04 oktobar 2017 12:49

Nikola Hajder u novembru na godišnjoj ljekarskoj kontroli u Beču

Zdravstveno stanje Nikole Hajdera, šestogodišnjeg dječaka iz Vilusa, kod Gradiške, svakog dana se poboljšava.

Nikola Hajder u novembru na godišnjoj ljekarskoj kontroli u Beču

Od operacije mozga u Beču prošlo je skoro godinu dana, a Nikolini roditelji zadovoljni su oporavkom i napretkom njihovog dječaka. Svoje mišljenje u novembru će dati i ljekari na godišnjoj kontroli.

„Nikola je svaki dan sve bolje. Počeo je da priča i sve učimo ponovo“, kaže dječakov otac Ratko Hajder.

Nikola svakodnevno pije propisanu terapiju, a roditelji i ostali članovi porodice maksimalno su angažovani na radu sa njim.

„Majka provodi najviše vremena s njim. Posjećujemo redovno logopeda i psihologa, koji nas savjetuju kako da učimo s njim kod kuće. Bolje pamti, sve ga interesuje, bolje spava, a počeo je i sam da se hrani“, zadovoljan je Ratko.

Godišnja kontrola na klinici u Beču koštaće 4500 evra. Ovaj iznos Nikolini roditelji nisu u mogućnosti da sami obezbijede, a u pomoć im je i ovaj put priskočila OO Crvenog krsta iz Gradiške.

„U ovaj iznos uključen je višednevni boravak dječaka na klinici i razne pretrage. Kad smo prije tri mjeseca saznali koliko novca će biti potrebno za kontrolu, angažovali smo se na prikupljanju. Mnogo su nam pomogli roditelji pokojne Sofije Mićević, humanitarna organizacija „Budimo ljudi“ i drugi humanitarci, te sa zadovoljstvom mogu reći da smo iznos od 4500 evra prikupili i uplatili. Pozivam sve dobre ljude da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu porodici Hajder u pokrivanju troškova putovanja i boravka u Beču“, istakla je Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.

Podsjećamo, Crveni krst iz Gradiske prošle godine uspješno je realizovao humanitarnu akciju za pomoć dječaku Nikoli Hajderu, oboljelom od specifičnog oblika epilepsije. Uz pomoć brojnih humanih ljudi prikupljena su novčana sredstva u iznosu od oko 40 000 evra, neophodna za operaciju mozga u Beču.

Nikolina porodica i predstavnici gradiškog Crvenog krsta nadaju se da će dječak i dalje uspješno napredovati, te da će narednog septembra sjesti u školsku klupu.

Info+ kablovski kanal