Vremenska prognoza

sreda, 06 mart 2019 14:11

Obilježavanje Nedjelje borbe protiv glaukoma

Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih Gradiška 11. i 12. marta ove godine obilježiće „Nedjelju borbe protiv glaukoma“.

Obilježavanje Nedjelje borbe protiv glaukoma

Povodom toga  biće realizovane dvije aktivnosti.
„U ponedjeljak u 17 časova u Kulturnom centru održaće se edukacija o glaukomu koju će voditi doktorice Ljiljana Najman Šiljak i Aleksandra Pejić, oftalmolozi. Drugi dan u utorak od 8 do 14 časova biće besplatan skrining očnog pritiska u Bolnici Gradiška“ rekla je Dajana Vujanović, volonter MO slijepih i slabovidih Gradiška.
Obilježavanje Nedjelje borbe protiv glaukoma finansira ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.
Ovo je prvi put da MO slijepih i slabovidih Gradiška obilježava Nedjelju borbe protiv glaukoma. Osim toga u ovoj organizaciji realizuju se i druge aktivnosti.
“Uskoro će 8. mart Dan žena, zatim naša Skupština, Vidovdanski susreti, Dan bijelog štaba i Međunarodni dan osoba sa invaliditetom” rekao je Željko Štrbac, predsjednik MO slijepih i slabovidih Gradiška.
Prošla godina je bila dosta uspješna kaže Štrbac i dodaje da su mnoge aktivnosti realizovane zahvaljujući opštini Gradiška, Crvenom krstu i Centru za socijalni rad.Trenutno se radi na renoviranju prostora Međuopštinske organizacije.
Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih Gradiška trenutno broji 105 članova od kojih je oko 70 posto starije od 60 godina.

Info+ kablovski kanal