Vremenska prognoza

utorak, 26 jun 2018 14:10

Obilježen Dan borbe protiv zloupotrebe droga

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, 26. juna, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pokrenulo je preventivnu kampanju pod nazivom “Pogledaj iza maske”.

Obilježen Dan borbe protiv zloupotrebe droga

U okviru kampanje pripadnici Policijske uprave Gradiška građanima su djelili edukativne letke, s ciljem suzbijanja zloupotrebe opojnih droga.

“U letcima su opisane vrste opojnih droga, prvi znakovi koji ukazuju na osobu koja je konzumirala drogu, te savjeti za roditelje kako da pričaju sa djecom o drogi, kao i šta da urade ako saznaju da je njihovo dijete koristilo drogu”, rekao je Željko Puzić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška.

Važnosti prevencije zloupotrebe opojnih droga, te pravovremene edukacije mladih svjesni su i građani Gradiške. Smatraju da je droga, nažalost, poprilično prisutna na našem području.

U proteklom periodu Pripadnici Policijske uprave Gradiška reagovali su zbog nekoliko slučajeva zloupotrebe opojnih droga.

„Od početka godine podnijeli smo pet izvještaja o počinjenim krivičnim djelima zloupotrebe opojnih droga i sedam prekršajnih postupaka. Zaplijenjeno je 44,8 grama marihuane“, naveo je Puzić.

Govoreći o uzrastu počinioca ovih krivičnih djela, Puzić je istakao da je uglavnom riječ o punoljetnim osobama. Mada, dodaje, bude i maloljetnih lica, ali u manjem broju.

Iz Policijske uprave Gradiška apeluju na sve građane da eventualna saznanja u vezi sa zloupotrebom opojnih droga prijave policijskim službenicima, kako bi zajedničkom saradnjom građana i policije zaštitili živote mladih.

Info+ kablovski kanal