Vremenska prognoza

ponedeljak, 03 april 2017 15:25

Obilježen Međunarodni dan knjige za djecu u gradiškoj biblioteci

U Narodnoj biblioteci u Gradišci obilježen je Međuarodni dan knjige za djecu.

Obilježen Međunarodni dan knjige za djecu  u gradiškoj biblioteci

Učenicima OŠ „Danilo Borković“ predstavljen je rad Dječijeg odjeljenja kao i literatura za najmlađe čitaoce. U toku manifestacije učenici su se predstavili recitacijalma i literarnim radovima.

– Ja najviše volim čitati bajke jer su one nestvarne i uvijek se sve dobro završi – kaže Tamara Milenković.

Program je organizovan za učenike i članove literarne sekcije OŠ „Vasa Čubrilović“. Predstavnici ove gradske škole ističu da su učenici uljučeni u većinu  aktivnosti koje provodi gradiška biblioteka.

– Mi dosta sarađujemo sa gradskom bibliotekom. Imamo redovnu saradnju povodom raznih manifestacija i predstava. Nedavno smo dolazili povodom „Dana poezije“.  Danas smo tu povodom Međunarodnog dana knjige za djecu, jer želimo da pridobijemo što više čitalaca, te da se knjige što više koriste – kaže Mirjana Abramović, bibliotekar u OŠ "Vasa Čubrilović".

Rukovodstvo biblioteke  kaže da se obilježavanjem ovakvih datuma želi ukazati na važnost dječije književnosti. Ističu,  da je  interesovanje za knjigu kod najmlađih čitalaca na zadovoljavajućem nivou.

– Prvenstveno traže lektirne naslove, zbog škole, ali su i veoma zainteresovani i za ostalu vrstu literature predviđenom za njihov uzrast – kaže Snježana Miljković, vršilac duženosti direktora Narodne biblioteke Gradiška.

Narodna biblioteka raspolaže sa dovoljnom količinom knjiga namijenjenih za djecu. Na  policama je  zastupljen veliki broj lektirnih naslova, koji su i najviše traženi, kažu bibliotekari.  Zavidan je i broj bajki, slikovnica, a i beletristička građa može da zadovolji sve potrebe najmlađih čitalaca gradiške opštine.

Info+ kablovski kanal