Vremenska prognoza

četvrtak, 15 jun 2017 14:54

Objavljeni rezultati prvog upisnog roka u srednjim školama

Prvi upisni rok u srednje četvorogodišnje škole za odlične učenike u RS, završen je u utorak. Rezultati upisa objavljeni su na oglasnim tablama škola.

Objavljeni rezultati prvog upisnog roka u srednjim školama

U gradišku Tehničku školu upisalo se 45 odlikaša, od čega je 8 vukovaca. Najveće interesovanje vladalo je za nova zanimanja, Tehničar informacionih tehnologija, i Tehničar CNC tehnologija.

„Već u prvom roku smo popunili čitavo odjeljenje Tehničara informacionih tehnologija, čak su dva odlična učenika bila ispod crte. 5 učenika upisano je u smjer Tehničar mehatronike, a 16 u smjer Tehničar CNC tehnologija. Interesantno je da se ove godine upisalo mnogo više djevojčica, nego prethodnih godina“, istakao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Rezultate prvog upisnog roka imaju i u gradiškoj Gimnaziji.

„U Opšti smjer upisala su se 22 učenika, četiri u Društveno – jezički, i tri učenika u Informatički smjer. Jako smo zadovoljni, jer je među ovom djecom nekoliko vukovaca i učenika generacije“, naglasila je  Vesna Krunić, direktor Gimnazije Gradiška.

Naredne sedmice moći će se upisati učenici koji su tokom osnovnog školovanja ostvarili manje od 60 bodova.

„Učenicima, koji će se upisivati od ponedjeljka, savjetujem da se odluče za neko od zanimanja četvrtog stepena u našoj školi, ili, ako žele smjer koji traje tri godine, preporučujem da se odluče za tapetara, varioca, obrađivača metala rezanjem ili automehaničara, jer su to tražena zanimanja na tržištu rada“, rekao je Tomić.

„Uvijek ističemo da je gimnazija dobra podloga za dalji nastavak školovanja. Nudimo opšte obrazovanje, koje će omogućiti djeci da upišu fakultet koji žele“, rekla je Krunićeva.

Drugi upisni rok u srednjim školama trajaće od 19. do 21. juna. Učenici koji ne uspiju upisati željeno zanimanje, u julu će se moći upisati na smjerove na kojima je ostalo mjesta. Julski rok trajaće od 3. do 5. i od 10. do 14. 7.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2903{/gallery}