Vremenska prognoza

ponedeljak, 26 mart 2018 14:35

Obuka iz prve pomoći

U Crvenom krstu Gradiška učenici se pripremaju za opštinsko takmičenje iz prve pomoći.

Obuka iz prve pomoći

Prvo je organizovana obuka za gradiške osnovce, a zatim su na red došli srednjoškolci. Nekima od njih nije prvi put da uče o pružanju prve pomoći.


Učenike obučavaju predstavnici Službe hitne pomoći Gradiška. Obuku čini teorijski i praktični dio. Najviše se uči se kako postupiti u saobraćajnim nesrećama i kod epileptičkog napada.  -Svjedoci smo da ljudi nemaju pravilan pristup unesrećenim osobama, od pružanja prve pomoći do pozivanja Hitne pomoći. Posebno obraćamo pažnju na to šta je prioritet, kakav je postupak, na koji način se pruža prva pomoć i poziva pomoć- rekao je Marijan Janković, doktor opšte prakse.


Ovu obuku gradiški Crveni krst provodi godinama, kako bi što više mladih naučilo osnove pružanja prve pomoći. -Svi koji žele da prođu osnovnu obuku prve pomoći, mogu nam se javiti- rekla je Dragana Stević, sekretar OO Crveni krst Gradiška.


Opštinsko takmičenje iz prve pomoći održaće se u drugoj polovini aprila ove godine u Gradišci.

U sklopu Programa iz pružanja prve pomoći gradiški Crveni krst do sada je obezbijedio nove torbe za prvu pomoć u osnovnim i srednjim školama na području opštine. Obuka iz prve pomoći organizovana je i za prosvjetne radnike.

Info+ kablovski kanal