Vremenska prognoza

ponedeljak, 10 jul 2017 13:35

Očišćena divlja deponija u Novoj Topoli

Otpad koji se dugi niz godina nakupljao u centru Nove Topole sada je uklonjen.

Očišćena divlja deponija u Novoj Topoli

Radnici KP „Gradska čistoća“ iz Gradiške očistili su područje na koje su nesavjesni građani bacali različite vrste smeća, te postavili nove kontejnere. Divlja deponija narušavala je izgled ove mjesne zajednice, a nakupljeni otpad predstavljao je potencijalni izvor zaraze.

„Kontejnere smo postavili u blizini poslovnih prostora i stambenih zgrada. Vozićemo smeće i do četiri puta sedmično, ako bude potrebe. Postavili smo znakove upozorenja, te se nadamo da će građani poštovati propise“, ističe Željko Bilbija, v.d. direktora KP „Gradska čistoća“ Gradiška.

Podršku aktivnostima „Gradske čistoće“ dala je opština Gradiška. Zamjenik načelnika opštine Ognjen Žmirić obišao je radove na uklanjanju otpada u Novoj Topoli.

„Ovo je centar Nove Topole, gdje prolaze mnogi mještani, posebno djeca. Razno smeće nakupljalo se na ovom području, što je štetilo zdravlju ljudi. Odlučili smo da se svi zajedno uhvatimo u koštac sa ovim problemom. Prostor je sada očišćen, a postavićemo i video nadzor, kako nesavjesni građani više ne bi bacali smeće“, naglasio je Žmirić.

Kazna za nelegalno odlaganje otpada iznosi 100 KM, poručuju iz Komunalne policije. Apeluju na građane da prijave nesavjesne pojedince, koji krše zakonske propise.

„Imali smo u zadnje vrijeme nekoliko slučajeva kada su nam građani prijavili nelegalno bacanje smeća, što nam je dosta pomoglo. Podsjetio bih građane da krupni otpad odlažu u prostor privrednih društava ili da pozovu „Gradsku čistoću“ da ga ukloni“, rekao je Trivun Janjetović, iz Odsjeka komunalne policije opštine Gradiška.

KP „Gradska čistoća“ Gradiška sa uslugom odvoza smeća pokriva 80 % opštine.  Poručuju građanima da se, za sve probleme oko uklanjanja otpada, obrate u preduzeće, kako se slučaj iz Nove Topole ne bi ponavljao. Takođe, iz gradiške „Gradske čistoće“ informišu građane da će se, zbog visokih temperatura, odvoz smeća u narednom periodu vršiti od 6 sati ujutro.

Info+ kablovski kanal
{gallery}2981{/gallery}